Amsterdam (Noord-Holland) - Warner Bros. Interactive Entertainment kondigt vandaag aan dat LEGO® Legends of Chima™: Laval's Journey voor Nintendo 3DS™ en PlayStation® Vita handheld systeem nu in de winkel ligt. De Nintendo DS™ versie is aankomende herfst verkrijgbaar, net als de internationale Engelstalige free-to-play online wereld LEGO Legends of Chima™ Online. De games zijn gebaseerd op de LEGO Legends of Chima™ wereld die bekend is van TV en van zijn producten. Deze wereld wordt geregeerd door acht dierenstammen, waar het klassieke verhaal over goed en slecht, vriendschap en familie wordt verteld. 

“Kinderen hebben een geweldige tijd met nieuwe avonturen, het beleven van een fantasie; vol met reizen naar boeiende werelden en het ontdekken van nieuwe dingen,” aldus Tom Stone, Marketing Director, TT Games Publishing. “In LEGO Legends of Chima: Laval's Journey kunnen kinderen een geheel nieuwe en boeiende virtuele speelplaats ontdekken, bouwen en puzzelen terwijl ze spelen als hun favoriete Legends of Chima karakters.”       

In LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey gaan spelers op een wonderbaarlijk avontuur met Laval, de moedige strijder en koppige prins van de Leeuwenstam. Laval is vastbesloten om te vechten voor gerechtigheid. Tijdens deze epische reis vecht hij tegen de klok om het geheim van het legendarische drievoudig CHI pantser te ontrafelen voordat zijn aartsrivaal Cragger, de Crocodile King, de geweldige kracht van het pantser kan manipuleren om de balans van Chima te verstoren.

Spelers springen, slingeren, vliegen en vechten door 15 levels met intense actie en gameplay, terwijl zij het vaste land van Chima verkennen. Ook kunnen ze meer dan 60 karakters ontdekken en vrijspelen, verschillende soorten gereedschap verzamelen en gebruiken en geheime delen van de game bereiken om toegang te krijgen tot verborgen verzamelitems.

Spelers verdienen in LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey punten die bij de Chima Kluis ingewisseld kunnen worden. Deze kluis heeft een exclusief beloningssysteem en is beschikbaar via www.lego.com/chima/the-vault. De punten geven spelers toegang tot exclusieve items die ze kunnen inzetten om hun ervaring in LEGO Legends of Chima Online te verbeteren, zodra deze online wereld later dit jaar beschikbaar is.

LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey is ontwikkeld door TT Games en heeft een PEGI 7+. Ga voor meer informatie naar LEGO.com/videogames.com.