Billund (Denemarken) - Het Koninkrijk Chima  is een magisch land, welke wordt geregeerd door zeer goedontwikkelde diersoorten. Deze wezens lopen en praten als mensen. Ze rijden in voertuigen, gebruiken machines en wonen in grote kastelen en forten. Maar vergis je niet: deze dieren hebben nog steeds klauwen, tanden, staarten en sommige hebben zelfs vleugels! En op dit moment vechten ze met elkaar.

Het Koninkrijk Chima dat ooit een puur en natuurlijk paradijs was, is nu in een barbaars oorlogsveld veranderd, waar tot de tanden toe bewapende dieren rond lopen. Beste vrienden veranderden in gezworen vijanden. Verschrikkelijke wapens vernietigen de ooit heilige tempels. In het bos achtervolgen bloeddorstige voertuigen elkaar in dodelijke duels. 

De wezens vechten vel tegen om het eigendomsrecht van een super krachtige energieveld genaamd Chi – welke de bron van al het leven is, en ook de bron van vernietiging die je fantasie te boven gaat!

Alleen enkele moedige helden begrijpen de ware kracht van Chi, en dat het misbruik van deze kracht zal leiden tot totale vernietiging van Chima. Hun verhaal en het verhaal van degenen die hen willen vernietigen is bekend als De Legende van Chima…

LEGO Legends of Chima zal worden geďntroduceerd in januari 2013 met in eerste instantie 14 LEGO sets, en een 22-minuten durende TV-serie. Ben jij er klaar voor?
De minifiguren zullen figuren zijn met het hoofd van een dier.