21 December 2009

LEGO prijzen stijgen de pan uit in Engeland!

Londen (Engeland) -  De grote winkelketens zijn er niet in geslaagd om de stijgende vraag naar LEGO bij te benen, waardoor de prijzen voor LEGO op internet zijn gestegen, soms wel tot twee of drie keer de officiŽle prijs. 

Marktleiders als Argos, Tesco en Asda zijn uitverkocht, waarbij je vooral moet denken aan de populaire thema's zoals Star Wars, Power Miners en Indiana Jones sets, dit alles in de aanloop naar kerst.

Er zijn berichten dat verkopers die zijn aangesloten bij Amazon, nu tussen de twee en drie keer zo veel vragen dan op de officiele prijslijsten van LEGO staat aangegeven.

Een LEGO Star Wars Clone Walker Battle Pack kost officieel £9.79 maar bij Amazon kost deze set maar liefst £29.95 plus £5 portokosten.

De officiele prijs voor de LEGO Indiana Jones Temple of Doom is £73.39. De goedkoopste deal op Amazon is £144.99 plus verzendkosten.

De sterk gestegen prijzen lijden er toe dat consumenten zeggen dat de verkopers uitbuiters zijn.

De problemen doemen nu op, een week nadat The Daily Telegraph opmerkte dat de voorraad LEGO erg laag was en dit terwijl de verkoop juist steeg met 25%.  

Dit alles leidt er toe dat veel speelgoed op de veilingsites als eBay nu voor hoge prijzen te koop worden aangeboden.

Lees ook: