11 November 2009

Helft makers wilde geen LEGO Rockband

Billund (Denemarken) - LEGO gaat een steeds grotere rol spelen binnen de gamesindustrie. Het begon allemaal in de ruimte met LEGO Star Wars maar inmiddels worden er al complete rockconcerten gegeven door de gele mannetjes en vrouwtjes.

En niet iedereen was blij met de concerten. Bijna de helft van de studio achter LEGO Rock Band, TT Games, was tegen het samenvoegen van LEGO en de Rock Band franchise. Matt Palmer, hoofd van de animatieafdeling bij TT Games, verteld het volgende over de game:

“We zijn dertien maanden geleden benaderd door onze uitgever. Zij waren benaderd door Harmonix over LEGO Rock Band. Ik kan je vertellen dat 50 procent voor het idee waren en 50 procent was tegen,” aldus Palmer.

Tegen het einde van 2008 begonnen veel medewerkers dan ook in te zien dat het maken van de game best leuk was. Het was namelijk een hele opgave voor ze om de LEGO poppetjes als rocksterren te laten bewegen. De studio wilde namelijk de ‘moves’ van verschillende artiesten in de game verwerken.

LEGO Rock Band ligt op 27 november in de schappen.

De trophies van Lego Rock Band zijn sinds kort onthuld en dus te zien op PS3 Trophies. Het spel heeft in het totaal 50 trophies met daaronder 28 bronzen, 10 zilveren, 2 gouden en 10 trophies die nog niet bekend zijn. Lego Rock Band zal op 27 november 2009 te verkrijgen zijn in de Benelux.

Lego Rock Band combineert alle briljante elementen van Rock Band met alle briljante elementen van Lego. Door middel van de nieuwe Lego Character Customizer kunnen Piraten, ridders en zelfs skeletten rock sterren worden en dat in allerlei geweldige nieuwe locaties. Vecht met zee-monsters, sloop een volledig gebouw of maak een reis naar de ruimte. Allemaal met de kracht van rock!

De namen van alle karakters van LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues zijn vrijgegeven. De game zal in de winkels liggen op 20 november voor alle platformen.
De karakters zijn afkomstig uit alle Indiana Jones films en de lijst ziet er als volgt uit: Cairo Digger, Crystal Skull(object), Enemy Mechanic, Indiana Jones, Lao Che, Major Arnold Toht, Marion Ravenwood, Mola Ram, Mutt, Native, Professor Henry Jones Senior, Rene Belloq, Short Round, Spalko, Willie Scott.

LEGO Rock Band nummers exporteerbaar

LEGO Rock Band nummers speelbaar in Rock Band 1 en 2.

Goed nieuws voor degene die de tracklist van LEGO Rock Band tof vinden, maar niet zo zitten te wachten op de schattige graphics in LEGO stijl. Voor een klein bedrag zal het namelijk mogelijk zijn om de LEGO Rock Band tracklist naar Rock Band en Rock Band 2 te exporteren. Dit is bekend gemaakt door een anonieme bron binnen Harmonix.

Deze mogelijkheid hadden we natuurlijk ook al bij het exporteren van nummers van Rock Band naar Rock Band 2. The Beatles: Rock Band zal deze feature echter niet bevatten.

 

 

 

Lees ook:

LEGO Rockband komt er aan! (14-10-2009)

LEGO Rockband tracklist bekend (12-10-2009)

LEGO Rockband trailer en screenshots (21-08-2009)

LEGO Rock Band Trailer (01-06-2009)

Nieuwe RockBand informatie (23-04-2009)

Tóch LEGO RockBand game... (22-04-2009)

Komt er een LEGO Rock Band spel? (08-04-2009)