01 September 2009

Geen subsidie voor hoogste LEGO toren

Castricum (Nederland) - Onder het motto 'gelijke monniken, gelijke kappen' wil CKenG een financiŽle garantiestelling ten behoeve van een evenement van Limmen Ludiek. Het college heeft echter besloten geen subsidie te verlenen aan Limmen Ludiek, wat in Limmen de hoogste Lego-toren ter wereld wil bouwen. Het college twijfelt aan de haalbaarheid van het project. CKenG is boos over deze afwijzing en dient een motie in die donderdag wordt behandeld.

Limmen Ludiek organiseert volgens CKenG unieke evenementen in de kern Limmen; inmiddels een Limmense traditie. Zo werd er ook een recordpoging gedaan met kratten stapelen. Ook nu wil Limmen Ludiek een evenement organiseren voor in het Guinness Book of Records. Castricum kan zich volgens CKenG hiermee "op de mondiale kaart" zetten. Het past bovendien binnen de Kwaliteitsimpuls Economie Castricum, is goed voor de Limmense ondernemers en komt tot stand dankzij veel vrijwilligers.

Ook aan de Dubbele Lus en voor de Plus Wandel4daagse worden er garantiestellingen gegeven. Dit creŽert volgens CKenG een precedent, waardoor ook Limmen Ludiek in aanmerking moet komen voor een ondersteuning van tienduizend euro (Limmen Ludiek vraagt 19.500 euro). Het college vindt deze evenementen echter niet te vergelijken.

Lees ook: