23 Augustus 2008

Recordpoging in Canada: Hoogste LEGO toren

Toronto -Een goede voorbereiding en een goed overdacht constructie plan, namelijk steen voor steen, zal hopelijk leiden tot de constructie van een LEGO toren van 94-foot die uittorent boven de Canadian National Exhibition.

 

“Dit hele evenement lijkt wel een bouw project,” zegt John Lotenfoe, Lego Canada assistant marketing manager.

“We hebben ingenieurs , een kraan een bouwplaats en bouwers.  Als het af is kun je het zien vanaf de Gardiner (Snelweg).”

 

De bouw van de LEGO toren begon op 17 augustus en zal af zijn op maandag 25 augustus.  Het huidige record is 94.3 ft. (28.58 meter) gevestigd in Carlsbad, California eerder dit jaar.

 

“Onze bouwers zijn de kinderen en volwassenen die de CNE bezoeken, het is hun bouwporject,” legt Lotenfoe uit.

De LEGO toren zal worden gebouwd aan de west kant van het voedingsgebouw, alwaar een podium van 500 kg is geplaatst.  De vierzijdige toren zal worden opgebouwd uit een seriematig gebouwde stukken, die steeds tapper lopen.  "De toren zal lijken op de CN Toren maar zonder het balkon,” zegt Lotenfoe.

 

Als elke sectie compleet is, zal het de lucht in worden getild door een 100 foot hoge hijskraan. Een netwerk van kabels zal er voor zorgen dat de toren stabiel blijft en gezekerd is, om er voor te zorgen dat het tijdens de bouw blijft staan. De complete constructie en samenvoeging zal gebeuren onder het toeziend oog van twee LEGO toren bouwer ingenieurs die zijn ingevlogen vanuit Denemarken.

 

De bouwplaats zal open zijn tussen 10 uur 's morgens en sluiten om 6 uur 's avonds, tot de bouw er op zit. Bouwers mogen hun sectie persoonlijk maken door hem hun eigen tintje te geven. Personeel van LEGO zal tips geven en de kinderen en volwassenen begeleiden tijdens de bouw. 

 

“Het is een leuk 'Lego Creation Nation' evenement welke levenslange creativiteit promoot,” zegt Lotenfoe. “Het enge wat men moet onthouden is de noppen verbinding tussen de stenen.” Lotenfoe denkt dat er in ieder geval een half miljoen LEGO stenen nodig zijn om een wereld record te vestigen in Toronto.