06 Maart 2008

LEGO Universe krijgt snufje van Factory.

Vervaging van de grenzen tussen de fysieke en virtuele werelden: dat is wat de Lego Company van plan is te doen met hun eigen MMO, Lego Universe, die nu wordt ontwikkeld door NetDevil. Lego zal een dienst bieden die mogelijk maakt dat Lego Universe gamers een fysieke, echte versie van hun Lego-creaties in-game, te leveren rechtstreeks aan de deur.

"We zijn er zeer trots op, want er is niemand anders die dat kan doen," zei Mark Hansen, directeur ontwikkeling van Lego Universe. Hij vertelde ook dat het fysieke en virtuele concept van Lego Universe als in 1999 is bedacht. "We hebben de Lego fabriek in Denemarken omgebouwd, zodat we de hele back-supply chain al hadden, nog voordat we het spel gingen ontwikkelen", legde hij uit.

De Lego Universe MMO is niet de eerste plaats waar gebruikers online hun eigen ontworpen modellen kunnen laten uitvoeren in echte stenen. Het concept van Lego Digital Designer, een computerondersteund ontwerpprogramma voor je eigen Lego pakket, is hierbij gevolgd. (Later LEGO Factory).

De drijvende kracht achter Lego Universe zijn de gamers, natuurlijk. Hansen verklaarde dat de gemeenschap veel invloed heeft in de ontwikkeling van het spel. "Ze bouwen met Lego, zij organiseren hun eigen evenementen en ze zijn zeer ge´ntegreerd met ons en ze zijn erg tevreden over de mogelijkheden die het spel zal bieden," zegt Hansen.

Zal Lego Universe de grens tussen het fysieke en het virtuele vervagen? Alleen de tijd zal het zeggen!