September  2006

Lego verplaatst productie Bionicle en Duplo naar Tsjechië.

De LEGO DUPLO Pre-school producten en de BIONICLE blikken blijven hetzelfde, maar in de toekomst worden ze gemaakt door erkende producenten in Hongarije en Tsjechië.

Deze beslissing past binnen het voornemen om de fabrieken in Willisau, Zwitserland, te sluiten, zoals aangekondigd in augustus van dit jaar.
In de toekomst zal de externe producent, Flextronics, een bedrijf uit Singapore, de productie van DUPLO producten voor zijn rekening nemen. De fabriek in Sárvár, een van de vier Flextronics fabrieken in Hongarije, heeft ongeveer 650 werknemers en beslaat ongeveer 18.000 m²  waarvan de DUPLO productie  11.000 m² in beslag zal nemen.


“Door alle aspecten van de DUPLO productie op een plaats te centreren, korten we onze transport lijnen in en verkorten we de tijd die nodig is om de producten op de markt te brengen.  We profiteren ook van de lage productie kosten in Oost Europa, en we verbeteren onze concurrentiepositie met betrekking tot DUPLO, waarmee het altijd al moeilijk was redelijke winsten te maken,” zegt Niels Duedahl, Vice President van Productie.

Hij vervolgt: “Het was belangrijk voor ons om de juiste partner te vinden, en Flextronics is een erg professionele speler in deze markt met vooruitstrevende plastics mogelijkheden, de juiste capaciteit en mogelijkheden om te kunnen gieten, assembleren, verpakken en distribueren,” Flextronics doet veel voor ander bedrijven en heeft hiermee faam verworven.”

Gedurende de lente van 2006 zal de productie worden verplaatst van Zwitserland – maar ook van Denemarken en Tsjechië – naar de partners fabriek in Sárvár, Hongarije.