30 september 2015
LEGO World bestaat 15 jaar!
Utrecht (Utrecht) - Dit jaar is het alweer tijd voor de 15e editie van LEGO World Nederland. Ter ere van dit jubileum vindt er dit jaar een speciaal evenement plaats. Samen met alle fans gaat de LEGO Groep een poging doen om het wereldrecord 'de hoogste toren van LEGO steentjes' te verbreken! Het huidige record werd gevestigd in Milaan, ItaliŽ en betreft maar liefst 35.05 meter! Van 20 t/m 23 oktober kan iedereen komen helpen om de toren zo hoog mogelijk te krijgen.

De LEGO toren staat op het jaarbeursplein in Utrecht. De fans bouwen natuurlijk niet voor niks... Voor elke gebouwde meter doneert de LEGO Groep maar liefst 1000 euro aan 'SOS Kinderdorpen'! Nederland deed in 2004 ook al eens een poging en creŽerde toen een toren van maar liefst 27.7 meter hoog. Dit jaar moeten de Nederlandse fans dus wel een tandje bij zetten om de beste ter wereld te worden.. op vrijdag 23 oktober brengt een belangrijke VIP een bezoekje aan LEGO WORLD om de laatste steen te leggen!

Op woensdag 21 oktober is het officiŽle startsein van 15 jaar LEGO WORLD!

LEGO World 2015 - de activiteiten

 

Op het familie evenement van het jaar zijn er een oneindige hoeveelheid LEGO steentjes waar de fans naar hartenlust mee kunnen spelen. Zo zullen er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes gaan vervoeren!

 

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Terug van weggeweest is de fenomenale LEGO douche! Trek je poncho aan en laat je onderregenen door heuse LEGO steentjes. Zing mee met de mini figuren van LEGO Friends in de LEGO Popstars show of bekijk het LEGO mini museum.

 

In de LEGO Star Wars area worden echte scenes nagespeeld, spannend in het donker! Disney daagt je uit voor een actieve stormbaan race en er is wederom een indrukwekkende tentoonstelling te bezoeken met LEGO creaties gebouwd door AFOL's (Adult Fans of LEGO). Daarnaast is het mogelijk om mini figuren te ruilen op een grote ruilbeurs, neem dus zeker al je dubbele exemplaren mee. 

 

Op zaterdag 24 oktober vindt ten slotte de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar LEGOLAND in Denemarken. Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten van LEGO World.

 

Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt dit jaar weer plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 21 t/m 27 oktober. LEGO World is dan ook hťt perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie! De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen. Klik hier voor meer informatie rondom het LEGO World programma.

 

LEGO FUNFACTS:

Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?

 

Wist je dat er aan het einde van zo'n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?

 

Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?

 

Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

 

Wist je dat het oudste LEGO minifiguur een politieagent is? Die tot op heden in 104 dozen in 41 verschillende versies voorkomt, al meer dan 30 jaar lang!

Lees ook:

Nieuwe LEGO World website online (16-09-2015)

LEGO World 2015 van 21 t/m 27 oktober 2015 (08-07-2015)

Doe mee aan het NK LEGO Bouwen bij Intertoys (08-07-2015)