23 Maart 2008

Legoland CaliforniŰ opent een nieuw thema gebied over Egypte.

 

Het Land van Avontuur is ge´nspireerd op Egypte in 1920 en versierd met ontdekkingsreizigers gemaakt van Lego blokjes. Er is een Amelia Earhart-stijl pilote, die probeert een broodje te eten terwijl apen haar lunchbox stelen, ontdekkingsreizigers met helmen en een kameel knielend voor de foto.

Het gebied omvat vier nieuwe attracties, het vlaggenschip van de Verloren Koninkrijk Avontuur. Volgens een persbericht, is het park de eerste "dark ride," hetgeen betekent dat het volledig is ingesloten in een gebouw, zoals de Indiana Jones rit in Disneyland.

Gasten maken een rit in Jeeps voor vier personen die zijn uitgerust met laserkanonnen.Hun doel is om avonturier Johnny Thunder te helpen om door de ru´ne van een tempel te reizen, om de ontvoerde Miss Pippin Reed te redden en de Egyptische artefacten te beschermen tegen dieven.

Bezoekers schieten op doelen in 10 scŔnes gevuld met gevaar. Aan het eind krijgen ze hun scores en de kans om een foto te kopen. De gevel van het Verloren Koninkrijk Avontuur is versierd met hiŰrogliefen die piramiden gebouwd met Lego blokken en een 16 meter hoge farao laten zien.

Andere attracties zijn Cargo Ace, een ritje in miniatuur vliegtuigen; Kevers Bounce, waar gasten druppels moeten ontwijken en proberen de kevers te mijden, en Pharaoh's Revenge, een attractie waar de kinderen en de ouders op elkaar kunnen schieten met schuim ballen.

Een modelwerker legt de laatste hand aan een pilote.