04 Januari 2009

Géén LEGOLAND Discovery Centre in Scarborough...

Scarborough - Het miljoenen project rondom het nieuwe LEGOLAND Discovery Centre in Scarborough gaat niet door. De hoofden van Merlin Entertainment hebben laten weten dat ze hebben besloten om niet door te gaan met de plannen voor een grote toeristische attractie als onderdeel van de North Bay Sands ontwikkeling. 

In plaats van het nieuwe center in Engeland wil het bedrijf zich focussen op haar investeringen in de V.S. en het Europese vasteland. 

Jim Dillon, sprekend namens stadsdeel Scarsborough, zegt het volgende: "We zijn natuurlijk erg teleurgesteld om dit nieuws te ontvangen van Merlin Entertainments.

"We waren er altijd van bewust dat het openen van een LEGOLAND Discovery Centre in Scarborough nog geen gelopen races was en dat Merlin ook nog op zoek was naar andere mogelijke locaties voor een  Discovery Centre.

"Onze uitdaging was om er alles aan te doen om het voorstel zo goed mogelijk te ondersteunen, en dat hebben we zeker gedaan. Het voornemen van Merlin dat de nieuwe faciliteit in April 2009 moest openen, maakte het nodig dat we alvast veel ruchtbaarheid moesten geven aan het plan, om er voor te zorgen dat het brede publiek er van op de hoogte was. We moesten ons ook alvast bezig houden met de planning van de bouw en inrichting van het nieuwe center. 

"We hebben een erg betrokken team opgezet, dat de afgelopen maanden continu aan het project heeft gewerkt, om zo te zorgen dat we er alles aan gedaan hebben om de attractie naar onze stad te krijgen. En Merlin heeft ook aangegeven onze inzet erg te waarderen."

De plannen voor het LEGOLAND Discovery Centre werden in februari 2008 onthuld. De attractie zou waarschijnlijk ongeveer 300.000 bezoeker per jaar trekken en was een zeer interessante aanvulling op de activiteiten rondom onze stad. Er waren veel inwoners en bedrijven geďnteresseerd in dit nieuwe project. 

Een zegsman van Benchmark Leisure, de firma achter het ontwikkelen van Sands zegt: "We erg teleurgesteld en we hebben er al het mogelijke aan gedaan om het center te kunnen openen in april 2009, maar er is besloten door mensen waar wij geen invloed op hebben." 

Meneer Dillon zegt dat hij nog steeds optimistisch is over de ontwikkelingen in North Bay, hij zei: "Terwijl we teleur gesteld zijn, hebben we het maar te accepteren en moeten door met het project."

Lees ook:

Oók LEGOLAND Discovery Centre in Verenigd Koninkrijk! (22-03-2008)