30 April 2008

Miniland heeft het LEGOLAND Discovery Center Duisburg bezocht op 28 april.

Een maand vroeger dan gepland, namelijk op 19 april ging het nieuwe Legoland Discovery Center in de Duisburger Innenhafen open voor publiek. Miniland ging een aantal dagen later op bezoek om zich een beeld te vormen van een LEGOLAND Discovery Center. Tijdens ons bezoek kochten we gelijk een jaarkaart. (foto 48/49)

De aankomst in Duisburg is al leuk, je komt nog voordat je het center binnengaat oog in oog te staan met een enorme giraffe (foto 1). Daarnaast is de ingang geweldig versierd met enorme LEGO stenen (foto 2). Eenmaal binnen staat een levensgrote museumconservator je welkom te heten (foto 3).

Na een kaartje te hebben gekocht ga je in een lift. Deze lift brengt je naar de eerste verdieping. Je loop hier een enorme minifiguur tegen het lijf (foto 4). Als je hem voorbij loopt ga je 'Miniland' binnen: Duisburg is hier nagebouwd in de Miniland-stijl zoals we die kennen uit de diverse LEGOLAND parken. (foto 5 t/m 11)

Als je Miniland hebt bewonderd, ga je door naar de LEGO bioscoop (foto 12 t/m 16). Elke 15 minuten draait hier een prachtige 4D filmverhaal dat zich afspeelt in de middeleeuwen van LEGO Castle. Voor kleine bezoekers is deze film erg griezelig, maar de effecten zijn werkelijk prachtig. Je mag zelfs je 3d brilletje meenemen als je dat wilt. 

Na de film verlaat je de bioscoop en kom je in de Hall of fame. Hier staan allerlei beroemde figuren opgebouwd uit LEGO stenen. Je treft er onder andere Spiderman, Batman, Harry Potter en STARWARS personages. (foto 17 t/m 22)

Dan snel door naar de LEGO Castle rit. Dit is een ritje in een drakengondel door een oud kasteel. In dit kasteel zie je allerlei leuke situaties uit de middeleeuwen, helemaal gebouwd met LEGO. Prachtige figuren waaronder een tovenaar, een paar dronken monniken, een draak, en een koning en koningin. (foto 23 t/m 27)

Als je uit de gondel stapt kun je nog een actiefoto kopen, en de reis gaat verder richting de LEGO Fabriek. Hier zie je stap voor stap hoe een LEGO steen word gemaakt, en uiteindelijk mag je hem meenemen. 

Na een steentje te hebben gescoord loop je door in de richting van de LEGO Jungle Expeditie. Hier kom je oog in oog te staan met een echte LEGO tijger, krokodillen, spinnen, apen en andere junglebewoners. Samen met de bekende figuren uit de adventure serie van LEGO ga je op reis door de jungle. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet, waarbij ze allerlei vragen over dieren moeten beantwoorden. (foto 28 t/m 38)

Als je de weg uit de jungle  hebt gevonden, kom je in een echt speelparadijs. In verschillende ruimten kunnen kinderen na hartelust klauteren, spelen en bouwen met LEGO. Voor de volwassenen is er hier de mogelijkheid om lekker een hapje of drankje te kopen in het cafe. (foto 39 t/m 44)

Bij het verlaten van het LEGOLAND Discovery Center kom je in de bijbehorende LEGO winkel. Veel leuke LEGO hebbedingen, los LEGO ( 8,00 per 100 gram) en de standaard LEGO Sets zijn hier verkrijgbaar. Een leuke afsluiting van je bezoek. (foto 45 t/m 47)

Het Discovery Center is vooral voor gezinnen met kinderen een leuk dagje weg. Voor volwassen LEGO fans is er genoeg te zien om er twee uur rond te lopen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

De entreeprijs is 12,95 voor volwassene en 9,95 voor kinderen. Een jaarkaart voor maandag tot vrijdag kost 19,90, een voor alle dagen kost 24,99.

Foto 1: De giraffe aan de ingang.

Foto 2: De gigantische LEGO stenen bij de ingang.

Foto 3: Suppoost heet je welkom!

Foto 4: Grote minifiguur.

Foto 5: Klimbaan in Miniland-stijl

Foto 6: Grote silo

Foto 7: Terrasje pakken...

Foto 8: Zappelin

Foto 8: Havengebied 

Foto 9: Speeltuin

Foto 10: kamperen in Miniland.

Foto 11: Duisbrug

Foto 12: LEGO Studio's bioscoop

Foto 13: Filmposter: De Toverspreuk 4D Film

Foto 14: Grote Geluidsman bij de ingang van de filmzaal

Foto15: Steven Spielberg

Foto 16: De regisseur vertelt je wat je zo meteen gaat zien, terwijl je in de wacht rij staat

Foto 17: Spiderman

Foto 18: Batman

Foto 19: Harry Potter

Foto 20: Minifig op de gang bij de hall of fame

Foto 21: Minifig op de gang bij de hall of fame

Foto 22: Einstein op de gang bij de hall of fame

Foto 23: Drakengondel

Foto 24: Nar

Foto 25: Soldaat

Foto 26: Tovenaar

Foto 27: Draak

Foto 28: Aap bij de ingang van de Jungle Expeditie

Foto 29: Tijger in de jungle

Foto 30: Nijlpaard

Foto 31: De jungle hangt vol met 'wist-je-datjes'

Foto 32: Vragenbord voor de speurtocht

Foto 33: Een van de hangbruggetje in de jungle

Foto 34: Johnny Thunder en tijgerwelpje

Foto 35: Spin!

Foto 36: Groot mysterieus hoofd in de jungle

Foto 37: Spinnengrot

Foto 38: De professor in het nauw

Foto 39: Bouw en Speelzone

Foto 40: Giraffe

Foto 41: Speelbak met LEGO Soft

Foto 42: Blijft je gebouw staan na een aardbeving???

Foto 43: Muizen in de keuken!!!

Foto 43: Tijd voor een hapje en een drankje.

Foto 44: Lekker bouwen aan een LEGO Racewagen

Foto 44: Dat is een lang broodje!

Foto 45: LEGO om te scheppen

Foto 46: LEGO om te scheppen

Foto 47: LEGO om te scheppen

Foto 48: LEGOLAND Discovery Center Jaarkaart

Foto 49: LEGOLAND Discovery Center Jaarkaart