15 Mei 2008

Opening nieuw LEGOLAND park in Dubai in 2011.

Londen - Er zijn plannen om in 2011 een nieuw LEGOLAND Park te openen in Dubai. Het park zal waarschijnlijk 278.706 vierkante voet groot worden. De opening van een nieuw LEGOLAND park op zich is al nieuws, maar dit park is ook nog eens het eerste park buiten de Verenigde Staten en Europa. Net al de andere parken wordt dit nieuwe LEGOLAND Park uitgerust met allerlei leuke attracties geschikt voor kinderen van jong tot oud. 

Merlin Entertainment, de uitbater van de LEGOLAND parken, heeft 6 mei aangekondigd een alliantie aan te gaan met Tatweer, een lid van Dubai Holdings, om LEGOLAND DUBAILAND te kunnen bouwen. Het nieuwe park zal komen te vallen onder de vlag van Dubailand, 's werelds meest ambitieuze toerist en reis en entertainment gebied. Het park krijgt meer dan 40 attracties, shows en dergelijke, welke geschikt zijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud.  

Merlin en Tatweer kijken ook naar bijkomende opties zoals een LEGOLAND Hotel en de mogelijkheid om andere attracties uit de stal van Merlin bij het park te vestigen. Nick Varney, Hoofd van de raad van commissarissen van de Merlin Entertainment Groep zegt hierover:" Merlin Entertainment Groep is 's werelds tweede bedrijf in de wereld van attractieparken en de LEGOLAND parken zijn er om bekend dat ze de ultieme vakantiebestemming zijn voor families met jonge kinderen. Door te kiezen voor deze locatie voor het nieuwe LEGOLAND Park geeft aan dat Dubai een belangrijke vakantiebestemming aan het worden is, niet alleen voor de regio, maar ook voor wereldwijde bezoekers. De samenwerking met Tatweer is de perfecte manier om gezinnen in staat te stellen om toegang te krijgen tot de LEGOLAND beleving en het stelt ons in staat om mogelijk nog andere merken van Merlin in dit gebied op de kaart te zetten." 

Saeed Al Mastafiq, Voorzitter van Tatweer voegt toe: "We zijn erg trots op onze alliantie met Merlin Entertainment Groep en het merk LEGOLAND. Onze samenwerking maakt het mogelijk dat het verwachtte aantal toeristen in onze regio, die we hebben opgesteld voor 2015 gehaald kunnen worden. Als de eigenaar en uitbater van LEGOLAND Dubailand, wordt Tatweer een van de leidende bedrijven die projecten opzetten in Dubai, inclusief Bawadi, Tiger Woods Dubai en vele anderen. De wereldwijde reputatie van LEGOLAND parken zal alleen maar meewerken aan het succes van onze samenwerking."

Kjeld Kirk Kristiansen zegt het volgende over het nieuwe park:"LEGOLAND is de ultieme LEGO beleving, en heeft erg veel potentieel. We zijn erg blij dat er een vijfde park zal worden geopend binnen niet al te lange tijd. We twijfelen er niet aan dat LEGOLAND Dubailand een succes zal worden."

Nick Varney concludeerde:"Dit nieuwe LEGOLAND park benadrukt het leiderschap van Merlin in de attractie industrie. Dit is een opwindende tijd voor de groep en we hebben een erg agressieve groei strategie, waarbij een van de doelen is dat we per jaar vier of vijf van onze indoor attracties willen openen, en ook de themaparken die we reeds bezitten willen uitbreidden en nieuwe openen."