Kansas (Verenigde Staten) - Een medewerker van de overheid is in opspraak gekomen, nadat hij werd beschuldigd van het verliezen van zijn zelfbeheersing en het aanvallen van een manager van LEGOLAND. Op zaterdag 17 augustus heeft de politie van KAnsas City Tarence Maddox gearresteerd. Hij is 30 jaar en werd bij het Crown Center gearresteerd nadat hem ten laste werd gelegd dat hij oproerend gedrag en verzet bij een aanhouding heeft gepleegd. Maddox zit in zijn eerste termijn als commisaris en veregenwordigd District 4.

 

Volgens het politierapport ging de uit de hand gelopen woordenwisseling over een coupon en de prijs van de attractie. Getuigen vertelden dat Maddox met zijn vrouw en een groep kinderen bij LEGOLAND was om de verjaardag van zijn zoon te vieren. Volgens het politierapport heeft Maddox tijdens de woordenwisseling diverse zaken van de balie gegooid en een folderstandaard stuk gemaakt. Daarna wees hij met zijn vinger naar de manager waarna hij hem een druk met de borst gaf.

 

Een camera van LEGOLAND filmde het voorval. De politieagent die na de melding naar LEGOLAND kwam zegt dat de beelden het verhaal van de manager en enkele medewerkers ondersteunden. "Hij schreeuwde alle lelijke woorden die je maar kunt bedenken."vertelt een getuige. "Het ging een minuut of tien a vijftien door, en het zag er naar uit dat hij steeds kwader werd naarmate hij doorkreeg dat hij zijn zin niet kreeg". Op een gegeven moment zei Maddox dat hij van de overheid was en dat ze de politie maar moesten bellen. Ik zeg zelfs iemand wegrennen met zijn kind, omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen."

 

Medewerkers van LEGOLAND mogen niet met de pers praten over dit voorval omdat 'het beleid is om niet in de te gaan op specifieke incidenten in LEGOLAND', zegt een zegsvrouw. "Het is echter wel beleid dat we geen onrespectvol gedrag tolleteren waarbij onze gasten of medewerkers gevaar kunnen lopen." Nadat Maddox en zijn familie LEGOLAND hadden verlaten zijn ze in het winkelcentrum va het Crown Center gebleven. Daar heeft de politie van Kansas Maddox gearrresteerd. Maddox wilde tijdens zijn arrestatie niet gaan staan en weigerde zijn handen op zijn rug te doen. De agent dreigde pepperspray in te zetten als Maddox niet meewerkte. Maddox zei meerdere malen tegen de agenten dat hij voor de overheid werkte. Toen even later een politiewagen arriveerde, werd Maddox afgevoerd naar het politiebureau.

 

Toen Maddox door een nieuwszender werd gebeld ontkende hij de manager van LEGOLAND een druk met zijn borst te hebben gegeven. Volgens Maddox had de medewerker zijn vrouw beledigd, waardoor hij kwaad werd. "Ik had het er bij kunnen laten, maar ik wilde hem laten weten dat hij respectloos was tegen mijn vrouw."