Juni 2005

LEGOLAND verkocht!

De investeringsmaatschappij Blackstone Capial Partners heeft de de pretparken van de Lego groep én Merlin Entertainments (die Sea Life, Earth Explorer en Dungeons beheren) opgekocht. 70 percent van de aandelen van de LEGOLAND parken is nu in handen van de nieuwe Merlins Entertainment Group en 30 percent blijft eigendom Van LEGO. Met de verkoop ging een som van 375 miljoen euro gepaard.

De Eigenaar van LEGO, Mr. Kjeld Kirk Kristiansen vertelt dat de verkoop van de parken te maken heeft met de achteruitgang in de speelgoed-industrie. Ze willen zich weer meer gaan richten op de kern: het speelgoed zélf en de relatie met de kopers en gebruikers. In Merlin Enterainments hebben ze een goede partner gevonden die de gedachte van LEGO zal voortzetten. Een speelse en leerrijke omgeving creëren voor kinderen. Merlin Entertainments heeft vooral een goed oog in wereldwijde groei van de keten.

Op dit moment zijn er LEGO-parken in Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië en de Verenigde staten . Merlin Entertainments heeft 28 toeristische attracties in 8 verschillende Europese landen.