16 Januari 2008

40 Jaar LEGOLAND Billund!

Legoland in Billund in het zuiden van Jutland, Denemarken, bestaat in 2008 veertig jaar. De drukst bezochte Deense familieattractie buiten Kopenhagen komt dan ook met een nieuwe attractie.

LEGOLAND« nodigt je uit voor haar 40-jarige verjaardag.
LEGOLAND« wordt 40 jaar in 2008 - en er is veel veranderd sinds het park haar deuren voor de allereerste keer opende. Toentertijd konden de gasten ca. 10 verschillende activiteiten proberen. Vandaag de dag kunnen zowel kinderen als volwassenen zich vermaken met maar liefst 50 leuke attracties en activiteiten. Zorg dat je er bij bent als LEGOLAND haar verjaardag viert met ontelbare leuke belevenissen voor het hele gezin.

Het seizoen 2007 is een van de beste geweest uit de 40-jarige geschiedenis van Legoland. Er werden 1.6 miljoen bezoekers geteld, onder wie ook vele duizenden uit Nederland. Het grote succes wordt onder meer toegeschreven aan de imposante nieuwe trekpleister van 2007: Atlantis by Sea Life. Dankzij nauwe samenwerking met Sea Life, dat net als Legoland tegenwoordig deel uitmaakt van de Merlin Entertainment Group, kon een unieke wereld van onderwater-Legosteentjes worden geschapen.

 

Miljoenenfeest.

Voor het jubileumseizoen 2008, dat op 15 maart 2008 begint, zal een bedrag van vele miljoenen worden ge´nvesteerd. Ook in Engeland, de Verenigde Staten en Duitsland zijn er inmiddels Legoland-parken. Al deze parken zijn verkocht aan de Merlin Group, waarin Lego nog wel een aandeel bezit.

Het Deense Lego-speelgoedconcern (Lego Group), waaruit onder meer Legoland voortkwam, werd 75 jaar geleden gesticht door de timmerman Ole Kirk Christiansen, die aanvankelijk begon met houten speelgoed. In 2008 is het 50 jaar geleden dat de Lego-steen officieel werd gepatenteerd.

Klik op de plattegrond om deze te vergroten!

Beleef de attracties van het jaar - Piraten Lagune
Zee gevechten en geweldige watervallen zijn een paar van de onderdelen van de nieuwe attractie van dit jaar - De Piraten Lagune -  te bieden heeft. Wees voorbereid op een zee strijd met je waterkanon als je met je eigen piraten boot in gevecht gaat met piraten!  En vergeet je zwemkleding niet als je te waterspeeltuin gaat bezoeken! Het is moeilijk om hier droog te blijven!


Piraten Water Gevecht: Alle hens aan dek!

Zeil met een piraten schip en sta klaar met je kanon. Als je niet als eerste schiet zou je best eens geraakt kunnen worden! Beleef met je hele gezin het plezier van een zee strijd vol avontuur en plezier! Koel blijven is de enige manier om niet nat te worden!


Piraten Water Vallen:

Loop van de plank
Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen als je deze prachtige waterspeeltuin in gaat, welke speciaal is aangelegd voor landrotten van alle leeftijden! En kijk uit! Water spuit overal uit, van piraten tonnen achter de glijbanen en uit de waterkanonnen, en ze spuiten altijd als je het net niet verwacht!
Opening 1 Mei 2008

 


Piraten Mini Water Vallen:
Een grote water speeltuin voor de kleintjes
Bij de Piraten Mini Water Vallen, kunnen de kleinste kinderen genieten van hun eigen waterplezier. Er zijn allerlei mini fonteinen en andere water attracties.  Je vindt hier allerlei leuke en uitdagende water avonturen voor kleine enthousiastelingen.
Opening 1 Mei 2008

 

 


Piraten Schipper School:

Aye, aye, Kapitein!

Word kapitein van je eigen op afstand bestuurbare piratenschip. Ga goed voor het roer staan en stuur je schip in positie, kapitein!  Je water kanon is geladen met genoeg munitie om de andere piraten schepen van de Piraten Schipper School te belagen, en vergeet de schepen van het Piraten Water Gevecht niet!