12 Oktober 2007

LEGOWORLD 2007 staat op het punt te beginnen!

Zwolle - LET OP!! MAANDAG 22 OKTOBER IS UITVERKOCHT!!!! Voor zondag zijn alleen nog maar kaarten via internet te verkrijgen!!
Voor alle andere dagen zijn er nog wel kaarten beschikbaar... .... wees er snel bij!!
 

Kom jij in de herfstvakantie ook naar LEGO WORLD? Dan wordt van de IJsselhallen in Zwolle weer een écht LEGO paradijs gemaakt met spannende activiteiten, levensgrote bouwwerken, superleuke thema’s en coole optredens op het JETIX-podium. En dit jaar is er feest! LEGO bestaat dit jaar 50 jaar in Nederland en dat willen de organisatoren vieren tijdens LEGO WORLD!

LEGO WORLD viert feest! Het speelgoed LEGO® is dit jaar 50 jaar in Nederland en dat wordt spectaculair gevierd tijdens LEGO WORLD, dat plaatsvindt van donderdag 18 t/m dinsdag 23 oktober in de IJsselhallen Zwolle. LEGO WORLD is het grootste LEGO® spektakel ter wereld en biedt een dagvullend programma voor het hele gezin met kinderen van alle leeftijden. Het kindvriendelijke evenement bundelt onder meer prachtige bouwwerken, de gelegenheid om zelf te bouwen en een muzikale show van kinderzender JETIX met onder anderen Jeckyll & Hyde, Djumbo, Gebroeders Ko en Tess.

Dat het evenement onverminderd populair is blijkt ook dit jaar weer uit de verkoopcijfers. “Er zijn op dit moment al meer kaarten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Als dit doorzet zijn we over enige tijd wederom uitverkocht” aldus LEGO WORLD organisator Martine Vernooij. Door de muzikale line-up verwacht de organisatie dat de huidige run op kaarten alleen maar groter wordt. JETIX voegde recent Jeckyll & Hyde (bekend van de nummer 1 hit "Freefall" en bijbehorende LEGO video), Djumbo (‘Boy I like ya’) en Tess (junior songfestival) toe aan de muziekshow die wordt gepresenteerd door dj’s Wipneus en Pim. Ook de Gebroeders Ko (bekend van ‘Boten Anna’), XYP (nummer-1 hit met ‘Body to Body’), DJ Bee en dansgroep Get Motivated treden op.\

Dagelijks trekken deze dagen 8.000 legofanaten naar de IJsselhallen in Zwolle. Lego World is daarmee een tophit in Zwolle, aldus directeur Eric Broekaart. De directeur hoopt met Lego World uit te groeien naar een bezoekersaantal van 40.000 naar 50.000 per jaar. Bijna een jaar duren de voorbereidingen van Lego World. Omdat het evenement nog jaarlijks een groei meemaakt was er daardoor een verdubbeling van de beveiliging en de EHBO nodig. Verder helpen elke dag 200 vrijwilligers van vereniging de Bouwsteen mee om Lego World tot een succes te maken.

Uit heel de wereld komen lego-fanaten richting de IJsselhallen in Zwolle. De gasten die aanwezig zijn komen uit heel Europa, maar ook uit bijvoorbeeld Amerika zijn legofans naar Zwolle gekomen.

Het aantal bezoekers is momenteel gelimiteerd tot 8.000 per dag. In 2005 was er een dag dat er zich 9.000 bezoekers in de IJsselhallen bevonden. Toen kwam het publiek in een nauwe tussengang vast te zitten, wat tot nogal wat klachten leidde. Vanaf 2006 leidt de organisatie de stroom bezoekers via een externe tent langs elkaar heen. Dit verloopt uitstekend.

Er zit nog enige rek in het totaal aantal te ontvangen bezoekers. We kunnen er bijvoorbeeld nog een extra dag bij doen. Wat betreft de accomodatie zit de IJsselhallen aan zijn tax. Mocht Lego het evenement groter willen, dan zijn onze IJsselhallen wellicht te klein, en kan Lego uitkijken naar een andere locatie.

Van donderdag 18 oktober tot en met dinsdag 23 oktober 2007 gaan de deuren van de IJsselhallen in Zwolle weer open voor het grootste LEGO® spektakel ter wereld: LEGOWORLD. Het evenement biedt een dagvullend programma voor het hele gezin met kinderen van alle leeftijden. Urenlang bouwplezier en diverse attracties worden tijdens LEGOWORLD afgewisseld met muzikale optredens op het Jetix podium.

 
LEGOThema’s
Tijdens deze zevende editie komen diverse LEGOthema’s aan bod waarbij kinderplezier centraal staat! In LEGO City wordt een complete stad nagebouwd met een echte haven, spoorbaan en brandweer. Dappere bezoekers kunnen een kijkje nemen in de donkere onderwaterwereld van BIONICLE, het verre heelal verkennen met Star Wars en Mars Mission en slechteriken verslaan met EXO-FORCE. Meisjes wanen zich een echte prinses in een sprookjesland bij LEGO Belville. Natuurlijk ontbreken de prachtige en imposante bouwwerken van vereniging De Bouwsteen niet! En last but not least:  zoals ieder jaar kan er in de JETIX hal weer gezongen en gedanst worden op de laatste hits.
 
Succesvol evenement
LEGO WORLD geniet al jarenlang ongekende populariteit en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorm spektakel. Met meer dan 50.000 bezoekers is LEGO WORLD het grootste kinderevenement van Nederland!
 
Openingstijden
LEGOWORLD is geopend van donderdag 18 oktober tot en met dinsdag 23 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaarten (€ 15,50/kinderen tot en met 2 jaar gratis) zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en vanaf maandag 27 augustus beschikbaar via de speelgoedwinkels van Intertoys en via www.legoworld.nl.