17 oktober 2014
LEGO World 2014 is begonnen!

Utrecht (Utrecht) - Gisteren is LEGOWORLD in Utrecht begonnen aan de nieuwste editie. Er is weer van alles te doen in de Jaarbeurs met LEGO. Een opsomming van de activiteiten:

 

HAL 1: In hal 1 zijn de volgende dingen te zien en te doen:

 

LEGO City: Hier kun je lekker spelen met LEGO City Arctic speelsets. Je kunt ijsvissen en genieten van een landschap met sneeuwscooters en kerstbomen. Ook staat er een Brandweer springkussen.

 

Intertoys winkel: De grootste Intertoys LEGO winkel van Nederland opent elk jaar zijn deuren op LEGO World. Je kunt hier alle LEGO sets kopen die in het standaard assortiment horen. Verder zijn er exclusieve sets en allerlei andere LEGO artikelen zoals boeken en dvd's te verkrijgen. In de winkel krijg je tien procent beurskorting op alles wat je koopt.

 

LEGO Technic: Er is dit jaar een LEGO Technic gedeelte op LEGO World. Je kunt er bouwen met LEGO Technic, je kunt de allernieuwste LEGO Technic artikelen bekijken en ze uittesten. Verder kunt je een echte hijskraan bekijken.

 

YouTech:  Net als vorig jaar staat YouTech ook weer op LEGO World. Je kunt je hier op de foto laten zetten in een echt LEGO landschap, of je bouwt Yougi, de mascotte van YouTech van LEGO. …n je haalt er het laatste nummer van het YouTech Magazine.

 

LEGO Architecture: Er is dit jaar een LEGO Architecture stand op LEGO World. Hier bouw je de mooiste bouwwerken met witte LEGO elementen. Er liggen allerlei boekwerken om je te inspireren.

 

LEGO Mindstorms: Martijn Boogaarts was natuurlijk weer aanwezig om demonstraties te geven met de LEGO Mindstorms producten. Verder was het team van Libanon Lyceum Rotterdam weer aanwezig om de First LEGO League te promoten en te laten zien hoe je een LEGO Mindstorms EV3 kunt programmeren, hoe de missieset van 2013 werkte en hoe de robot alle missies moet uitvoeren. Ook de missiemat van de Moonbots competitie van Google is er te bewonderen.

 

LEGOLAND: Arke is aanwezig om LEGOLAND Billund te promoten. Deze keer ook allemaal informatiepanelen over het LEGOLAND Billund Resort, dus ook de dierentuin en andere onderdelen die bij het Resort horen waren vertegenwoordigd. Je kunt ook weer lekker rijden in LEGOLAND auto's over een parcours. Verder kun je een kleurplaat inkleuren en een reis naar LEGOLAND winnen.

 

LEGO Bouwwedstrijd: De LEGO bouwwedstrijd is dit jaar niet gesponsord. Er is wel allemaal steigermateriaal aanwezig om de LEGO bouwwerken die de kinderen maken op neer te zetten. Verder ligt er natuurlijk heel veel LEGO om mee te bouwen en worden de kinderen enthousiast ontvangen door de studenten van ROC Midden Nederland. In de bouwhoek staan enorm veel standbeelden. Sommige gaan al sinds 2001 mee naar LEGO World. 

 

LEGO Chima: In het LEGO Chima gedeelte kun je je eigen speedorz bouwen, tegen elkaar racen en natuurlijk met je favoriete LEGO Chima figuur op de foto. Ook kun je jezelf laten fotograferen terwijl je achter een speedor staat. De LEGO Chima koepel is ook weer opgesteld en er is een ijs- en vuurwereld gebouwd.

 

LEGO Duplo: Voor de kleinere kinderen is er een groot LEGO Duplo gedeelte waar ze naar hartenlust met LEGO Duplo kunnen spelen. De LEGO Duplo trein is aanwezig en er staan allerlei LEGO Duplo standbeelden.

 

Losse stenen verkoop: Hier kun je losse LEGO stenen kopen per gram. Elke gram kost Ä 0,06.

 

Koninklijk fotomoment: Tijdens de officiŽle opening van LEGO World op donderdag 16 oktober werd door Peter van der Vorst en Dirk Denoyelle een tweetal levensechte LEGO standbeelden van het koninklijk paar onthuld. Met dit paar kun je op de foto en de foto kun je vrijwel direct naar jezelf mailen. Erg leuk! Meer informatie over de officiŽle opening vindt je hier: Dirk Denoyelle onthuld koningspaar uit LEGO (17-10-2014)

 

LEGO Kunstenaar Dirk Denoyelle: Dirk Denoyelle is de enige LEGO Certified Professional in Nederland en BelgiŽ. Hij bouwt allerlei kunstwerken van LEGO stenen. Zowel standbeelden in 3D als kunstwerken in 2D (als schilderijen). Er is een stand van meer dan 100M2 met prachtige kunstwerken van Dirk.

 

LEGO artikelen verkoop: LEGO heeft niet alleen blokjes, maar ook magneten, sleutelhangers, pennen, petten, tassen enzovoort. Deze artikelen kun je kopen in deze stand.

 

SOS Kinderdorpen: SOS kinderdorpen is een goed doel dat ervoor zorgt dat kinderen die geen papa of mama meer hebben weer in een liefdevolle omgeving kunnen opgroeien. Om dat te kunnen doen hebben ze steun nodig van families in Nederland. Op de stand van SOS Kinderdorpen kunnen jij en je ouders meer leren over SOS Kinderdorpen en kun je ook nog eens mooie prijzen winnen met een bouwwedstrijd en grabbelton.

 

Hal 2: In hal 2 kun je de volgende activiteiten doen:

 

Ren tegen een minifiguur: Ren tegen een minifiguur.

 

LEGO Apps: Hier kun je een kijkje nemen welke LEGO Apps er inmiddels allemaal zijn.

 

Bouw je eigen minifiguur: Je eigen minifiguur bouwen.

 

Losse stenen verkoop: Hier kun je losse LEGO stenen kopen per gram. Elke gram kost Ä 0,06.

 

LEGO Club: Lekker chillen bij de LEGO Club of meebouwen aan een mooi mozaÔek;

 

LEGO fans: In deze hal staan ook de LEGO fans opgesteld met hun meesterwerken. Helaas zijn het er dit jaar een stuk minder dan vorig jaar en minder dan toen LEGO World nog in Zwolle werd gehouden. We hoorden her en der van de exposanten dat er dit jaar ruimte was voor 70 fans en hun werkstukken, volgend jaar zou er slechts plaats zijn voor 50.

 

Minifiguur ruilhoek. In de minifiguur ruilhoek kun je je eigen LEGO minifiguren die je dubbel hebt ruilen voor een exemplaar dat je nog niet hebt.

 

LEGO Movie: Een bouwhoek helemaal in de LEGO Movie stijl. Erg leuk ingericht met leuke LEGO zitkubussen. Lekker bouwen met je favoriete LEGO Movie figuren om je heen.

 

LEGO Friends: Voor de stoere meiden was er ook genoeg te doen op LEGO World. Er is van alles te doen: je kunt je laten opmaken, een liedje zingen in een karaoketent, op zoek gaan naar parels in schelpen LEGO bakken en de jungle verkennen samen met je LEGO Friends.

 

LEGO Museum: Er was dit jaar ook weer een LEGO Museum op LEGO World aanwezig. Het museum was een stuk kleiner dan we gewend zijn van LEGO World, er waren slechts 10 vitrines met elk plaats voor 1 LEGO set. Het oude spandoek van toen LEGO 50 jaar bestond in 2007 is aangepast tot 2014. Dat hing aan de muur en er voor stonden de vitrines met de producten die overeen kwamen met de producten uit de tijdslijn op het spandoek.

 

Bioscoop:  Op de tweede verdieping was, net als vorig jaar een heuse LEGO Bioscoop ingericht.

 

Star Wars Hal:

Er was dit jaar een speciale LEGO Star Wars hal. Hier was elk half uur een interactieve LEGO Star Wars show met licht- en geluidseffecten. Leuk detail was dat er een verhaal werd afgespeeld via de geluidsinstallatie, waarbij een LEGO figuur werd verlicht als deze figuur aan het praten was. Je kon in deze hal je eigen Star Wars ruimteschip bouwen, LEGO Yoda en LEGO R2D2 bouwen en je eigen masker maken. Verder was er een springkussen en allerlei LEGO Star Wars standbeelden en natuurlijk was de LEGO Star Wars band en de LEGO Star Wars showkast ook weer te zien. Verder weinig nieuwe items in dit gedeelte. De sfeer was erg leuk: de ruimte was minimaal verlicht voor de show, en dat maakte hem voor kleine kinderen ook direct erg eng.


Meer informatie over LEGOWORLD op www.LEGOWORLD.nl

 

Lees ook:

LEGO World komt er weer aan! (02-10-2014)

LEGO WORLD kondigt Koninklijke verrassing aan (01-10-2014)

ANWB Kampioen heeft een LEGO World actie (20-09-2014)

Website LEGO World eindelijk online (23-07-2014)

LEGO World website doet het weer.... en nieuw logo (17-04-2014)

www.legoworld.nl werkt niet goed. (13-04-2014)