16 Oktober 2007 (Bron: De Stentor)

LEGO World familiefeest

 

Nog twee nachtjes slapen en dan is het weer zover: Lego World in de Zwolse IJsselhallen, een familiefeest. Dus niet alleen voor de kleintjes, maar k voor vaders en moeders. Miljoenen Legoblokjes worden al sinds vorige week per vrachtwagen naar Zwolle aangevoerd en soms levensgrote miniatuurontwerpen worden in delen naar Zwolle gebracht om daar in elkaar gezet te worden.

De kracht van Lego World zit 'm, volgens projectmanager Martine Vernooij van het evenement, in het feit dat je op Lego World het speelgoed 'beleeft'. Heel leuk is het 'Lego 5o Jaar Museum', over vijftig jaar Lego in Nederland, met collecties van toen en nu. Maar je kunt ook in gesprek met Lego-designers, over hun ervaringen".

Het festijn, dat dit jaar voor de zevende keer gehouden wordt, is elk jaar gegroeid. Werd in het eerste jaar nog niet eens de helft

van de evenementenhal voor Lego World ingeruimd, vorig jaar en dit jaar worden er tijdelijke tenten bijgebouwd om de grote bezoekersstromen in goede banen te leiden.

We hadden heel vroeger een modelbouwbeurs, waar ook een klein gedeelte bestemd was voor Lego", herinnert Marjon Brouwer van de IJsselhallen zich. Dat was heel populair, dus daar wilden we wat meer mee doen. En Lego Nederland wilde daar graag aan meewerken."

Van het n kwam het ander. Heel voorzichtig werd de aftrap gegeven van de eerste editie van Lego World, nu dus zeven jaar geleden.

Dat was heel populair, veel populairder dan we verwacht hadden, dus we zijn steeds groter geworden."De 55.000 bezoekers die Lego World zal trekken, kunnen van alles verwachten. Er zijn Lego-bouwwedstrijden, een winkel waar je de plastic blokjes en alles wat er bij hoort kunt kopen en er wordt een enorme stad van Lego gebouwd. Voor de meisjes is er Lego Belville, en de kleintjes onder de bezoekers kunnen zich vermaken met Duplo. Bezoekers kunnen ook elke dag meebouwen aan een ruimteraket, in n van de hallen van het spektakel. Aan het einde van elke dag wordt de raket weer afgebroken, zodat de bezoekers een dag later ook plezier hebben aan Mars Mission Lego.

De liefhebber van snelle auto's komt ook aan z'n trekken. In dezelfde hal staan namelijk ook de Lego Racers: miniatuurwagentjes die radiografisch bestuurbaar zijn. Publiekstrekker daar: de levensgrote Ferrari die van Lego is opgebouwd en, als er ruimte voor is, ook echt een rondje gaat rijden door de hal.

 

En hal is tijdens Lego World speciaal ingeruimd voor optredens, van onder andere meidengroep Djumbo, jumpstylers Jeckyll & Hyde en zangeres Tess, bekend van het Junior Songfesti- val. Ze zullen optreden tijdens de Jetix-party, die aan elkaar ge-

praat wordt door het dj-duo Wipneus & Co.