Billund (Denemarken) - Word lid van de Bondgenootschap en ervaar de The Lord of the Rings trilogy als nooit tevoren in de nieuwste familie-vriendelijke LEGO® videogame avontuur.

Ontdek Midden-aarde in een episch en spannend LEGO videogame avontuur voor het hele gezin! Warner Bros Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group kondigen vandaag LEGO® The Lord of the Rings aan, de nieuwste toevoeging aan de enorm succesvolle LEGO videogame-serie die de legendarische fantasy saga van JRR Tolkien tot leven brengt. Het spel zal in de herfst van 2012 beschikbaar zijn voor Xbox 360®, PlayStation®3, Wii™, Nintendo DS™ en 3DS™, PlayStation® Vita en PC.

LEGO The Lord of the Rings is gebaseerd op de The Lord of the Rings film trilogie en volgt de originele verhaallijnen van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King. Nu kan de hele familie in paren samenwerken als schattige LEGO The Lord the Rings figuurtjes om de vele gevaren te ervaren, raadsels op te lossen en de strijd aan te gaan met geduchte vijanden op hun reis naar Mount Doom.

“We zijn enorme liefhebbers van The Lord of the Rings franchise en zijn ongelooflijk blij dat we onze speciale LEGO familie-vriendelijke touch op dit klassieke fantasy-avontuur kunnen drukken", zegt Tom Stone, Managing Director, TT Games. "We hebben van The Lord of the Rings films datgene waarmee de fans vertrouwd zijn en van houden gecombineerd met de speelse LEGO stijl, die het verhaal en de gameplay toegankelijk maakt voor gamers van alle leeftijden."

LEGO The Lord of the Rings neemt spelers mee op de avonturen van Frodo Baggins en zijn onwaarschijnlijke gezelschap als zij op een gevaarlijke reis gaan om The One Ring te vernietigen en Midden-aarde te redden. Kinderen, tieners en ouders kunnen de Misty Mountains doorkruisen, de Mijnen van Moria verkennen, op de Zwarte Poort van Mordor kloppen en deelnemen aan epische gevechten met Orcs, Uruk-hai, de Balrog en andere angstaanjagende vijanden. Daarbij maken ze gebruik van de humor en de verbeelding van LEGO gameplay om puzzels op te lossen en Midden-aarde te verkennen. Spelers kunnen de vorm aannemen van hun favoriete leden van de Bondgenootschap - Frodo de hobbit, Aragorn de ranger, Gandalf de tovenaar, Legolas de elf, Gimli de dwerg, Boromir een man van Gondor, en Frodo's hobbit vrienden Sam, Merijn en Pepijn - als ze de belangrijkste gebeurtenissen uit de films herbeleven.

Ontwikkeld door TT Games, de LEGO The Lord of the Rings breidt de samenwerking tussen LEGO en Warner Brothers verder uit, die onlangs de nieuwe LEGO ® The Lord of the Rings speelgoedcollectie lanceerde. De lijn bevat zeven bouwdozen, zoals The Battle of Helms Deep!