06 December 2009

Bouw LEGOLAND MaleisiŽ van start.

Singapore (Zuidoost AziŽ) - De bouw van het eerste LEGOLAND thema park in AziŽ is begonnen. Het is een project van US$200 miljoen met 40 verschillende attracties. De bouw is op 2 december begonnen in Iskandar Malaysia in Johor.

Geef een man een tijger: (van links naar rechts) Arlida Ariff, Iskandar Investment president en CEO, Legoland Development general manager John Ussher, Johor Mentri Besar Abdul Ghani Othman, en Zainal Ashikin, director of IDR Resorts

Het 26-hectare grote LEGOLAND Malaysia Resort, welke haar deuren in 2012 zal openen, is het centrum van de Medini North, een lifestyle ontwikkeling die onder andere een winkelcentrum, thema- en zakenhotels, en kantoren en woonhuizen zal gaan bevatten.

Tijdens zijn speech bij de bouwstart sprak Iskandar Investment president en chief executive Arlida Ariff uit dat hij hoopvol is dat de bouw van dit 'geweldige' vermaakcentrum de weg vrij kon maken voor Iskandar Malaysia om te gaan samenwerken met meer wereldwijde partners en het gebied te transformeren in een nieuwe metropool in AziŽ. 

Een jaar na de eerste plannen om een LEGOLAND in MaleisiŽ, zegt LEGOLAND Development general manager John Ussher dat de bouwfase nu vol in gang is gezet om er voor te zorgen dat de rollercoasters, shows en meer dan 15.000 LEGO modellen die door het themapark opgesteld zullen worden straks op hun plaats staan.

LEGOLAND Malaysia zel een 'Miniland' krijgen met miniatuur LEGO replica's van beroemde gebouwen en bouwwerken uit heel AziŽ, inclusief de Petronas Twin Towers, de grootste tweeling op de wereld.

 

LEGOLAND Malaysia is onderdeel van Merlin Entertainments, welke bekende attracties als the London Eye in Engeland en de Madame Tussauds museums runt.

LEGOLAND Malaysia hoort bij haar zuster parken in Denemarken, de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Die vier parken krijgen elk jaar 6 miljoen bezoekers per park. Er zijn ook plannen om een LEGOLAND in Dubai te openen in 2015.

 

Lees ook:

LEGOLAND MaleisiŽ nieuws (03-11-2009)

LEGOLAND MaleisiŽ krijgt een Aziatisch tintje (12-07-2009)

LEGOLAND MaleisiŽ zoekt LEGO model bouwers (07-07-2009)

Nieuw LEGOLAND park in MaleisiŽ!!! (20-12-2008)