03 Maart 2010

LEGOLAND Discovery Centre Manchester opent op 22 maart!

Manchester (Verenigd Koninkrijk) - Bouw een mooie dag uit met het LEGOLAND® DISCOVERY CENTRE, de ultieme familie attractie opent in het noord westen!

Een paspoort naar de LEGO wereld vol kleuren, creativiteit en plezier, het eerste LEGOLAND Discovery Centre in het Verenigd Koninkrijk zal in maart 2010 haar deuren openen voor de bezoekers!

 

De unieke, indoor attractie waarin meer dan twee miljoen LEGO stenen zijn verwerkt, zal openen in het Trafford Centre’s Barton Square op maandag 22 maart 2010. Perfect voor kinderen van drie tot twaalf jaar is het net of je in een gigantische doos LEGO springt.

 

Het Centre zal allerlei leuke interactie avonturen bieden aan de kinderen die in hun wereld van fantasie en creativiteit elke kant op kunnen. Het centre bevat allerlei attracties van een LEGO City: Brandweer kazerne tot een miniland met allerlei bekende gebouwen uit de omgeving, en het centre mikt niet alleen op kinderen en andere LEGO fans, maar ook voor educatieve doeleinden leent het centre zich graag.

 

Bij het binnengaan in het Centre, worden de kinderen meegenomen op een LEGO Factory tour, welke de geheimen achter de beroemde stenen zal ontsluieren.  Sommige delen van de machines missen, en de kinderen moeten hulp verlenen om de boel weer in orde te maken.

 

Er is een fantastisch MINILAND met allerlei bekende landschappen en gebouwen uit noord Engeland waaronder het The Trafford Centre, Blackpool Illuminations, Peak District en de wereld beroemde Coronation Street cobbles.  Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen versie van MINILAND te maken, welke kunnen worden getest op een aardbevingmachine om te kijken of de gebouwen een aardbeving zouden overleven. Kingdom Quest, is een interactieve LEGO laser rit waarbij de kinderen de mogelijkheid krijgen om met trollen en skeletten te vechten en de mooie prinses te bevrijden. Of ze kunnen zich onderdeel voelen van een verhaal in LEGO Studios - de 4D bioscoop waar de wind om je oren waait en de LEGO stenen je om de oren vliegen. 

 

De master model builder, welke zijn baan heeft te danken aan de kinderen uit Manchester, zal alle bezoekers uitleggen hoe ze hun modellen het beste kunnen bouwen. Verjaardagen en andere partijen worden nog leuker in een van de speciale feestruimtes, welke in allerlei persoonlijke thema's kunnen worden uitgedost!

 

Andere leuke attracties zijn de LEGO Racers bouw en test track, LEGO Belville gebied - een DUPLO dorp met een soft play sectie, en een café om er voor te zorgen dat je batterijen vol blijven, en een shop voor allerlei LEGO hebbedingen!

 

Neil Crittenden, General Manager van het LEGOLAND Discovery Center in Manchester zegt:
“Het Manchester LEGOLAND Discovery Centre is de eerste in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe, en daarom hebben we een plek gezocht waar de attractie kan meevaren met andere partijen. Het Trafford Centre biedt een perfecte combinatie van plezier, eten en shoppen in een alles onder een dak formule, en is daarmee een ideale plaats voor families. We zijn er zeker van dat onze plezier en de interactieve attracties een reden op zich voor families zal zijn om het Trafford Centre te bezoeken, waarbij we plezier leveren aan alle LEGO fans jong en oud en zullen een plaats zijn die je bezocht moet hebben in 2010.”  

 

Het centre zal een prijs vragen voor entree, waarbij alle attracties vrij mogen worden gebruikt. Kaartjes voor het LEGOLAND Discovery Center zullen Ł7 kosten en zijn nu al verkrijgbaar. 

 

Het Centre is open van 10 uur 's morgens tot 17.00 's avonds, zeven dagen in de week. Kijk op  www.LEGOLANDDiscoveryCentre.com voor meer informatie.

 

 

Lees ook:

LEGOLAND Discovery Center Manchester update (01-01-2010)

Foto's LEGOLAND Discovery Centre Manchester (03-11-2009)

Nieuw LEGOLAND Discovery Center in Texas, Manchester en Xanadu (01-11-2009)

Nieuw LEGOLAND Discovery Centre in Manchester (10-08-2009)

Oók LEGOLAND Discovery Centre in Verenigd Koninkrijk! (22-03-2008)