12 Oktober 2009

Finalisten LEGO® Technic wedstrijd, klaar voor de strijd!

Breda (Nederland) - De 12 finalisten, uit iedere provincie één, van de LEGO® Technic wedstrijd 2009 zijn bekend. LEGO heeft in het voorjaar van 2009 een wedstrijd uitgeschreven onder Nederlandse LEGO Technic bouwers. Iedereen in de leeftijd tot en met 16 jaar kon zijn of haar bouwwerk insturen. Na een overweldigend aantal inzendingen hebben de authentieke en zeer ervaren LEGO Technic designers uit Denemarken twaalf finalisten gekozen. Hoewel er ook erg goede inzendingen van meiden waren, zijn de uiteindelijke finalisten allemaal jongens. De winnende ontwerpen variëren van een vernuftige monstercrane, een stoere hijskraan tot een op afstand bestuurbare combine. 

De finalisten zijn zeer trots op hun eigen gebouwde creaties en de benoeming tot winnaar van de provincie. Maar dat is nog niet alles. Op zaterdag 24 oktober zullen de 12 finalisten strijden om de titel van LEGO TECHNIC MASTER BUILDER tijdens de Grote Bouwfinale. Deze spannende finale wordt gespeeld op LEGO World 2009 in Zwolle, waar de jongens gaan bouwen aan een nog geheime opdracht.

In de twee uur durende wedstrijd moeten de 12 deelnemers hun handigheid en creativiteit met LEGO Technic aantonen. Hiervoor krijgen ze elk een identiek LEGO Technic pakket. Na afloop zal een professionele jury bepalen wie de uiteindelijke winnaar zal zijn.

De LEGO TECHNIC MASTER BUILDER wint niet alleen deze titel, maar ook een reis met zijn familie naar LEGO in Denemarken. Daar zal hij een unieke ontmoeting hebben met een LEGO designer, een bezoek brengen aan LEGOLAND en verblijven in Hotel LEGOLAND. Kortom, een unieke ervaring.

De jongens zijn momenteel hard aan het oefenen met hun LEGO Technic en kijken allemaal erg uit naar de Grote Bouwfinale. Het feit dat de jongens nu nog niet precies weten met welke LEGO Technic elementen ze mogen bouwen maakt ze niet bang. In tegendeel, dat maakt de wedstrijd alleen maar interessanter.

Lees ook:

Winnaar Master Builder actie Noord Brabant vertelt zijn verhaal (08-09-2009)

Winnaars Master Builder wedstrijd bekend gemaakt (03-09-2009)

Master Builder winnaar uit Flevoland bekend (01-09-2009)