17 november 2014
LEGO Movie 2 bevat meer vrouwen
Billund (Denemarken) - Phil Lord en Chris Miller brengen in 2018 The Lego Movie 2 uit. De twee onthulden in een interview met de BBC een paar details over de vervolg film van de succesvolle LEGO Movie. Er zullen meer vrouwelijke personages in voorkomen, vertelden ze. ”We vinden het belangrijk dat de film een breed publiek aanspreekt en dat we jonge vrouwen net zoveel kunnen inspireren als jonge mannen,” vertelde Lord. 

Welke vrouwen dan een rol zouden krijgen, wilde Miller niet onthullen. ”Ik wil geen spoilers vertellen, maar er zullen meer vrouwelijke personages zijn en meer vrouwendingen in het algemeen.” Hij wilde ook niet vertellen of de hoofdpersoon van deze film dan een vrouwelijk Lego-poppetje zou worden.

Een mogelijkheid lijkt het wel, gezien de volgende woorden van Miller. ”Er was de afgelopen jaren een groot tekort aan vrouwelijke protagonisten, maar ik denk dat in de nabije toekomst, we zullen zien dat daar een einde aan komt.” 

Hoe daar precies invulling aan gegeven wordt voor The Lego Movie 2 is nog niet bekend. De twee hebben pas net een samenvatting van het verhaal geschreven en verder ”alleen nog maar ‘Fade in…’”geschreven. Maar tijd hebben ze nog, want de film komt pas over een jaar of drie uit in de bioscoop.

Lees ook:

LEGO Movie sets van 2015 op de foto! (07-10-2014)