03 November 2010
LEGO gaat de ruimte in met Nasa.

Cape Canaveral (Verenigde Staten) - Een LEGO space shuttle schiet de ruimte in, om kinderen te interesseren voor wetenschap, technologie en wiskunde. NASA en de LEGO Group, zijn een driejarige samenwerking aangegaan. Om dit te bezegelen gaan ze een model shuttle de ruimte in schieten met een echte shuttle: tijdens de space shuttle Discovery STS-133 missie.

Volgens het persbericht van de Nasa zal LEGO volgend jaar vier op NASA ge´nspireerde producten lanceren. Elke set zal educatief materiaal bevatten.

"Deze projecten zullen niet alleen de creativiteit van kinderen bevorderen, maar ze zullen ook ervaren hoe het is om te werken bij de Nasa," zegt voormailig astronaut Leland Melvin, op dit moment NASA's associate administrator voor educatie. "Dit soort leerzame activiteiten stimuleert kinderen om zelf de volgende generatie onderzoekers te worden."

NASA zal speciale LEGO sets naar het internationale ruimte station sturen aan boord van de shuttle Endeavour STS-134 missie in februari volgend jaar. De sets zullen door de astronauten worden opgebouwd in de ruimte en vervolgens door allerlei leerlingen op de aarde.

Het bouwproces en de activiteiten zal laten ervaren hoe het is om te bouwen in een gewichtloze omgeving. 

De Discovery zelf zal binnenkort ook een educatief ding worden. STS-133 zal de laatste missie zijn voordat het in het museum beland, waarschijnlijk the National Air & Space Museum in Washington.

 

Lees ook:

LEGO Mindstorms robots de ruimte in! (15-09-2008)

LEGO Factory Fan builded Ruimte Sets (06-03-2008)

LEGO Ruimtestation (10-11-2009)