14 Januari 2004

LEGO verwijderd 70 namaakproducten van Hong Kong Toy Fair

Billund (Denemarken) - LEGO producten worden als nooit te voren gekopieerd. Dat is waar de gerechtelijke experts van LEGO achter kwamen toen ze vorige week de 1700 stands op de Hong Kong Toy Fair bezochten. Een van de dingen die de experts vonden was een kopie van de DUPLO mand en alles bij elkaar vonden de experts meer dan 60 tot 70 imitatie producten op de planken van de speelgoedbeurs. Verwacht wordt dat ongeveer 10 gekopieerde producten al waren verwijderd voordat de experts de beurs betraden. 

 

Henrik G. Jacobsen van de juridische afdeling: ĒHet is niet eenvoudig om onbekend te blijven. Zo gauw we de ruimte binnen kwamen, werden we gezien door 'runners', welke direct de geruchten op gang brachten over onze aanwezigheid. Ondanks alles was onze samenwerking met de organisatie van de speelgoedbeurs erg succesvol en konden we veel gekopieerde producten verwijderen.  We overhandigden 16 klachten aan de organisatie en door goede samenwerking werden 70 gekopieerde producten van de beurs verwijderd."

LEGO producten worden op vele manieren gekopieerd. Sommige gekopieerde producten zijn directe kopieŽn van echte LEGO dozen, terwijl anderen alleen delen van het LEGO design of het model kopiŽren. Gedurende de Hong Kong Toy Fair was het mogelijk om de gekopieerde producten direct te laten verwijderen, zolang de LEGO Company documenten kon overleggen waaruit de geschonden rechten duidelijk werden. Als de documenten in orde waren, kon de leverancier de producten verwijderen, tenzij hij zijn plaats op de Hong Kong Toy Fair in de toekomst wilde verliezen.