01 September 2009

Hoorner Musea gaan in de verkoop van nepLEGO...
Hoorn (Nederland) - Op de website van de Hoornse Musea staat het volgende artikel:

Het Speelgoedmuseum en het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn zijn twee van de vele deelnemers aan SPEELDAG NL op 20 september 2009 in de Hoornse binnenstad. Overal kunnen kinderen dan gratis spelen en bij de stand van deze musea kan men o.a. bouwen met bouwstenen van Sluban en Ligao, die passen op de bekende LEGO steentjes. De eerste 1000 kinderen die daar hun e-mailadres opschrijven krijgen een gratis doosje SLUBAN.
 
Het assortiment van de MuseumShop van het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is recent uitgebreid met twee merken ‘nep-LEGO’: Als eerste dealer in Noord-Holland kunnen de dozen met bouwstenen van de Chinese merken SLUBAN en LIGAO worden aangeboden. Voor een fractie van de prijs van het bekende bouwsteentjesmerk kan uit een groot en gevarieerd assortiment gekozen worden.

De MuseumShop van het museum is officieel dealer van de merken SLUBAN en LIGAO geworden. Vanwege de zeer scherpe prijzen en het brede aanbod heeft men voor deze nog vrij onbekende, maar kwalitatief goede, merken gekozen. Zo zijn er al doosjes voor € 1,49 te koop en de allergrootste dozen met soms meer dan 1000 bouwsteentjes kosten slechts € 39,90. Ondanks deze opvallend lage prijzen is de kwaliteit goed. De opbrengst van de verkopen komt geheel ten goede van het nostalgische museum.

Opvallende thema’s
De merken SLUBAN en LIGAO brengen bekende thema’s als ‘treinen’, ‘brandweer’ en ‘wegenbouw’. Maar ook thema’s die het bekendste bouwstenenmerk niet heeft, vindt u bij deze nieuwe merken wel: ‘landmacht’, ‘luchtmacht’, ‘marine’ en vele anderen. Zo is er al een groot fregat voor € 32,99 en is er een doos met 4 legervoertuigen voor maar € 25,99 en een Apache helikopter voor € 4,99. Ook ‘winter ski’, ‘girl’s dream’ (met groot Prinsessenkasteel voor € 29,99), ‘wegenbouw’, ‘expeditie’ en ‘special force’ maken onderdeel uit van het brede assortiment. Wat dacht u van een rijdende trein met station voor slechts € 39,99?

Het hele assortiment van SLUBAN en LIGAO is vanaf heden te koop in de MuseumShop van het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn. Museum en winkel zijn open dinsdag t/m zondag. U kunt nog niet online bestellen! Wel kunt u 6 dagen per week in onze winkel terecht! Voor vragen stuurt u een mail aan info@museumhoorn.nl

Voor het programma op SPEELDAG NL kijkt u op:

Lees ook: