19 oktober 2015
LEGO lanceert nieuw thema: LEGO NEXO Knights
Billund (Denemarken) - LEGO introduceert volgend jaar een nieuw thema die het fysieke en digitale spelen combineert door midden van het bouwen van LEGO sets, episodische inhoud en digitale gaming. Bezoekers van de New York Comic Con kregen als eerste een kijkje in het verhaal, de producten en de gaming app.

De LEGO Groep heeft begin oktober de LEGO NEXO Knights™ aangekondigd, een nieuwe, origineel LEGO thema waarin in een middeleeuws koninkrijk in een futuristische wereld, vijf jonge dappere ridders speciale vaardigheden "downloaden" naar hun schilden om de strijd met de kwade Jestro en een cast van monsters aan te gaan om de vrede te herstellen. Het verhaal komt tot leven door middel van LEGO bouwdozen, een televisie serie en een digitale gaming app met story-driven gameplay. Het thema wordt later dit jaar gelanceerd, met producten die beschikbaar zijn vanaf 1 januari 2016.

"Geďnspireerd door inzichten met betrekking to de nieuwe behoeften van de kinderen van tegenwoordig, combineert LEGO NEXO KNIGHTS een tijdloze wereld van de middeleeuwse ridders met een meer futuristische wereld tot een boeiend verhaal dat kinderen uitnodigt om het spelen met LEGO op een geheel nieuwe manier te verkennen," zegt Casper Thingholm van de LEGO Groep. "LEGO NEXO KNIGHTS biedt kinderen de fantastisch bouw ervaringen die ze kennen en liefhebben, versterkt door digitale contant waar de kinderen van tegenwoordig van houden. Zelfexpressie, sterke karakters, content-driven verhalen en digitale gaming"

Verhaal

LEGO NEXO KNIGHTS speelt zich af in de futuristische, high-tech wereld van het Koninkrijk Knighton, en volgt vijf jonge ridders in hun zoektocht en hun strijd tegen Jestro, zijn hulpje, het Boek van Monsters, en het Lava Monster Leger. Heldhaftige ridder Clay Moorington, leidt de ridders, waaronder superster Lance Richmond, hipster Aaron Fox, Macy Halbert, een prinses die liever een ridder zou zijn, en Axl, de reus. Samen bundelen zij, onder de voogdij van Knights 'Academy mentor en Groot Digital Tovenaar, Merlok 2.0, hun krachten om de vijand te verslaan.

Gebouw Sets en Consumer Products

Veertien rijk gedetailleerde bouw sets zullen beschikbaar zijn vanaf januari 2016, variërend in prijs van 9,99-99,99 . Daarna komen er in augustus 2016 nieuwe sets uit.

LEGO NEXO knights: MERLOK 2,0 App

Om het verhaal uit te breiden en het speelplezier te verhogen, zijn meer dan 150 unieke LEGO NEXO KNIGHTS vaardigheden - voorgesteld als schilden - verspreid over het koninkrijk van Knighton. De vaardigheden kunnen worden gevonden in de bouw sets, online, in print en direct op de televisie. Ze bestaan zowel in fysieke als digitale vorm. Zo kunnen kinderen verschillende krachten ontdekken, scannen en verzamelen met behulp van de LEGO NEXO knights: MERLOK 2,0 app. Eenmaal toegevoegd aan een digitale collectie, kunnen de kinderen op een creatieve wijze voortdurend nieuwe manieren vinden om aan de ridder toe te bedelen om de vijand te verslaan..

Eind december 2015 zal de LEGO NEXO knights: MERLOK 2.0 app beschikbaar zijn als gratis download via de App Store, Google Play, Samsung Apps en Amazon Appstore.

Televisie serie

LEGO NEXO Knights is een 20 delige animatie serie, die zal debuteren in wereldwijde televisie-uitzendingen vanaf eind december 2015 en in 2016 in heel de wereld in de lucht zijn. De kern is dat kinderen het verhaal leren kennen en kennis maken met de personages. De serie brengt de voortdurende avonturen van LEGO NEXO KNIGHTS helden en schurken in beeld. Kinderen zullen ook in staat zijn om direct nieuwe LEGO NEXO KNIGHTS vaardigheden te scannen van het scherm in hun app games.

Voor meer informatie, bezoek LEGO.com/NEXOKNIGHTS.

 

 

 

Lees ook:

LEGO komt met Angry Birds sets in 2016! (10-06-2015)

LEGO Creator Expert serie 10251 Brick Bank onthuld (17-10-2015)