Augustus 2006
Treinen met nieuw rails systeem verkrijgbaar.

LEGO heeft het nieuwe rails systeem voor de LEGO treinen geïntroduceerd op de speelgoedmarkt. Het oude 9Volt systeem wordt vervangen door een systeem op batterijen. De geleide rails die is ingesmolten in de oude 9Volt rails komt in het nieuwe systeem te vervallen. De nieuwe rails past wel op de oude rails, maar oude treinen kunnen niet op de nieuwe rails rijden. De nieuwe treinen kunnen wel op het oude rails rijden. De sets kunnen gedeeltelijk worden gecombineerd met LEGO World City treinsets: de sporen passen op elkaar, en de nieuwe treinen kunnen op allebei de spoortypes rijden.

De nieuwe treinen zijn uitgerust met IR (infrarood) technologie die in de treinen is ingebouwd. De treinen hebben zeven versnellingen, afstandsbediening en batterijaandrijving. Er zit meer rails bij de sets dan eerder het geval was bij de oude World City treinen. 

De volgende sets komen in augustus op de markt:
7896 Rechte rails 8 stuks en bochten 8 stuks (in 1 doos!)
7897 Passagierstrein, wit met rode streep. Met perron. Treinbaan van 71x96 cm. Batterijaandrijving.
7895 Wissels
7898 Luxe goederentrein. Met 4 wagons, waaronder een kraanwagon, een heftruck en een vrachtwagen.Verder een treinbaan van 85,5x147 cm met twee wissels. Batterijaandrijving.