December 2007

National Instruments en LEGO Groep kondigen nieuwe versie van LEGO® MINDSTORMS® NXT Robotics software aan

Grafische programmeeromgeving voor Robotics systeem ondersteund nu ook Windows Vista en op Intel-gebaseerde Macintosh computers

National Instruments en de LEGO Groep hebben vandaag de nieuwste software-update voor het populaire LEGO MINDSTORMS NXT robotics invention systeem aangekondigd. Gebaseerd op de grafische programmeertaal National Instruments LabVIEW levert de LEGO MINDSTORMS NXT software versie 1.1 nu ondersteuning voor het Windows Vista besturingssysteem. Het ondersteunt daarnaast op Intel-gebaseerde Macintosh computers en verminderd het geheugengebruik van de NXT Intelligent Brick.

“De nieuwe LEGO MINDSTORMS NXT software geeft gebruikers de kans om gebruik te maken van de nieuwste besturingssystemen, terwijl de functionaliteit van het product wordt verbeterd,” zegt Steven Canvin, MINDSTORMS NXT manager bij de LEGO groep. “Wij zijn er trots op dat wij innovatie blijven aanbrengen aan het LEGO MINDSTORMS NXT product, één van de populairste robotica platformen.”

Door het verbeterde geheugengebruik van de software bevat LEGO MINDSTORMS NXT kleinere gecompileerde programma’s en gecomprimeerde geluidsbestanden. Deze verbeteringen leveren gebruikers extra systeemprestaties, vooral wanneer complexere programma’s worden ontworpen.

“Deze software-uitbreidingen en compileerverbeteringen zijn een rechtstreeks resultaat van onze nauwe samenwerking met de LEGO Groep,” zegt Andy Bell, manager academische producten bij National Instruments. “Het is opwindend om continu innovaties te leveren aan LEGO MINDSTORMS NXT-gebruikers en proberen steeds onze producten aan te passen aan de nieuwste technologieën.”

De bijgewerkte software blijft compatibel met de NI LabVIEW Toolkit voor LEGO MINDSTORMS NXT. Door de toolkit kunnen gebruikers virtuele instrumenten (VI’s) aanmaken en downloaden om het robotics platform te bedienen en te besturen. Gebruikers van software en hardware van derden kunnen ook eigen functieblokken creëren door de toolkit te gebruiken voor ontwikkeling bij LEGO MINDSTORMS NXT.

Voor meer informatie kunnen de lezers een bezoek brengen aan www.ni.com/mindstorms. Om LEGO MINDSTORMS NXT te kopen kunnen de lezers een bezoek brengen aan www.lego.com/shop.

Over de LEGO Groep
De LEGO Groep (www.LEGO.com) is een familiebedrijf in particuliere handen, met de hoofdvestiging in Billund, Denemarken. Het is opgericht in 1932 en de groep is momenteel één van ‘s werelds leidende fabrikanten van speelmateriaal voor kinderen. De LEGO Groep richt zich op het ontwikkelen van de creatieve en fantasievermogens van kinderen door middel van zijn producten die in meer dan 130 landen kunnen worden gekocht. Haar werknemers laten zich leiden door het in de jaren dertig van de twintigste eeuw door oprichter Ole Kirk Christiansen aangenomen motto: “Alleen het beste is goed genoeg.”