14 Maart 2011
LEGO Ninjago

Billund (Denemarken) - De LEGO Groep introduceert LEGO Ninjago, een nieuw universum met twee speelconcepten de klassieke bouwsets en een nieuw spel met spinners waarmee kinderen zich van hun competitieve kant kunnen laten zien.

 

Het Ninjago universum
Het verhaal van LEGO Ninjago speelt zich af rond twee broers, Sensei Wu en Lord Garmadon. Zij zijn de zonen van de grote Spinjitzu Master die heel lang geleden Spinjitzu ontwikkelde, de gevechtskunst waarbij Ninja's zo snel bewegen dat ze een tornado worden.

Sensei Wu, de goede broer, houdt de wereld van Ninjago in balans door de vier gouden Spinjitzu wapens te beschermen. Na jaren van rust en vrede, komt de wereld echter in gevaar. De gemene Lord Garmadon wil namelijk met zijn leger van skeletten de wereld veroveren. Om hem te helpen de gouden wapens te beschermen, gaat Sensei Wu op zoek naar vier jonge Ninja leerlingen die de Spinjitzu gevechtskunst moeten leren. Met deze krachtige gevechtskunst kunnen de vier gouden wapens worden beschermd.

 

Innovatief concept

Met LEGO Ninjago presenteert LEGO een geheel nieuw speelconcept dat alle jongens zal aanspreken. Naast de klassieke bouwsets, die je de sfeer van eeuwenoude Aziatische krijgskunst doen beleven, horen bij dit nieuwe thema ook speciale spinners waarmee jongens tegen elkaar kunnen strijden. Kinderen die graag met LEGO bouwen en spelen, zullen genieten van de vele bouwsets, het LEGO Ninjago universum en het rollenspel. De meer actiegerichte jongens zullen eerder naar de spinners grijpen om het zo tegen elkaar op te nemen. 
 
NINJA-GO
Met de gloednieuwe spinners, ontworpen voor kinderen vanaf 6 jaar, kan je de Ninja's en hun tegenstanders tegen elkaar laten strijden. Elke speler plaatst zijn minifiguur op een spinner en geeft hem één van zijn drie wapens. De spelers roepen: NINJA-GO!, starten het spinnen en proberen de tegenstander(s) van de spinners te stoten. De minifiguur die als laatst nog staat, heeft gewonnen en krijgt het wapen van de verliezer(s). De spelers kunnen ook één van de duelkaarten inzetten en zo de wedstrijd beïnvloeden.

In de Spinjitzu Startset vind je alles om meteen te beginnen met spelen: twee LEGO Ninjago minifiguurtjes, twee spinners, zes wapens, twee personagekaarten, acht duelkaarten en een Spinjitzu Arena. Daarnaast zijn er ook kleine sets beschikbaar die elk een minifiguur bevatten, zijn spinner, drie wapens, een personagekaart, vier duelkaarten en een paar LEGO steentjes.

 

LEGO heeft ook gedacht aan de kinderen die meer van de traditionele LEGO bouwsets houden. Er zijn verschillende LEGO Ninjago bouwsets ontworpen en behalve het kleinste setje, bevat elke bouwset een goed en een slecht element.

In de Spinjitzu Dojo kunnen de Ninja's zich trainen in de kunst van Spinjitzu.

De sterke IJsdraak helpt Ninja Zane om de skeletstrijder Krazi te verslaan. Met zijn ijskoude adem bevriest hij alle vijanden.

Wist je dat:
LEGO een team ontwikkelaars naar Japan heeft gestuurd dat terugkwam met een berg ideeën waaruit Ninjago is ontstaan;
LEGO ontwerpers drie jaar hebben gewerkt aan het concept, van het eerste idee tot het kant-en-klare product;
Er in de nabije toekomst nog meer spinnersets en bouwdozen van LEGO Ninjago op de markt komen;

Er een LEGO Ninjago product is voor elk budget: de spinners zijn er al vanaf €9,99 en de prijzen van de bouwsets variëren tussen €4,99 en €69,99;

LEGO op zoek is naar de 5de Ninja. Via een grote wedstrijd zullen zo'n 450 finalisten worden gekozen die op 7 mei gaan deelnemen aan een groots Ninjago trainingskamp. Degene die alle beproevingen het best heeft doorstaan, wordt de 5de Ninja. Probeer het ook op www.nickelodeon.nl/legoninjago
Je hyves vriend kan worden van de Ninja's:
Kai: http://kaininjago.hyves.nl/
Cole: http://coleninjago.hyves.nl/
Jay: http://jayninjago.hyves.nl/
Zane: http://zaneninjago.hyves.nl/

Kijk voor meer informatie op www.ninjago.com

Lees ook:

Nieuwe sets augustus 2011: Ninjago (2e lichting) (28-12-2010)

2011 sets: Ninjago (16-11-2010)

Ninjago op de foto (08-10-2010)

Nieuwe Ninjago sets 2011 bekend (20-09-2010)