September 2005

Lego gaat 239 banen schrappen in West-Europa
 
Lego gaat honderden jobs schrappen in West-Europa en verhuist een groot deel van zijn productie naar Centraal-Europa. De speelgoedfabrikant hoopt zo om de slabakkende bedrijfscijfers om te keren. Lego leed afgelopen jaar een verlies van 169 miljoen euro.

Lego maakte sinds zijn ontstaan in de jaren 30 winst, maar kreeg het de voorbije jaren steeds moeilijker. Voor het eerst werd het Deense speelgoedbedrijf ook geconfronteerd met verliezen.

Nu gaat Lego 239 banen schrappen in Zwitserland. De productie verhuist naar TsjechiŽ, maar hoeveel jobs er daar bijkomen, is nog niet bekend.
"Uiteraard hebben de hoge kosten in Zwitserland een sleutelrol gespeeld bij de beslissing om de productie te verhuizen", stelde vice-president Lars Altemark van Lego.

Het bedrijf leed het afgelopen jaar een verlies van 169 miljoen euro. De Lego-groep heeft wereldwijd ongeveer 7.400 werknemers. Enkele maanden geleden verkocht Lego al zijn pretparken. Het bedrijf wil zich richten op zijn core-business om weer winst te maken.