06 Maart 2008

Man steelt voor $42.000 aan LEGO STAR WARS en verkoopt het via Ebay

WEST PALM BEACH, Fla. - Een man genaamd Anthony RICCA heeft door hem gestolen LEGO Star Wars items verkocht op eBay. De autoriteiten van West Palm Beach zijn met hem in gesprek over een regeling waarbij hij het geld ($ 42.000) terug moet betalen. 
De 37-jarige RICCA is verdacht van een grote diefstal van Lego Star Wars speelgoed uit verschillende Target-winkels in Broward en Palm Beach county.

De Palm Beach County Sheriff's Office zei dat RICCA woensdag werd gearresteerd nadat Target beveiligingsambtenaren hem betrapt hadden bij winkeldiefstal van LEGO. Detectives vonden daarop een eBay-account met de titel "Helden van de Galaxy" en een bedrijf met dezelfde naam, met vermelding van RICCA als president.


"Er is blijkbaar een soort van nostalgisch of intrinsieke waarde voor deze Star Wars Lego producten, waarbij fans van Star Wars uiteindelijk bieden voor deze producten en ze kopen op Ebay," zegt Pete Palenzuela van het Palm Beach County Sheriff's Office tegen WPBF Nieuws 25.
Met een huiszoekingsbevel voor RICCA's huis werden honderden producten van Lego gevonden. Er is voor meer dan $ 42.000 aan Lego verkocht via het "Heroes" Ebay account, zegt de politie.


De autoriteiten zeggen dat Target store ambtenaren ongeveer een jaar geleden een onderzoek begonnen nadat ze merkten dat hun Star Wars Lego voorraad niet klopte met de verkopen. Volgens een verslag van de politie, ontdekten detectives dat RICCA regelmatig goederen kocht, ze in zijn auto bracht, en dan terug naar de winkel ging, pakte dan dezelfde goederen en wandedel de winkel uit, met het speelgoed en de bon in hand.
RICCA's werkwijze was zo doortrapt dat winkelwerknemers geen idee hadden dat RICCA al zo lang aan het stelen was, heeft WPBF gemeld. Een winkelmanager vertelde tegen WPBF dat hij zeer blij is met het onderzoek en de aanhouding.
De politie zei dat RICCA heeft bekend dat hij het speelgoed heeft gestolen. Hij stal voor ongeveer $ 150 aan speelgoed per week.


 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de video over deze man via deze link:  http://video.aol.com/video-detail/police-man-stole-sold-42k-in-legos-star-wars-items-on-ebay/2329479546