14 Mei 2011
LEGO Pirates of the Caribbean: de videogame

Billund (Denemarken) - LEGO® Pirates of the Caribbean: de videogame!

Ahoy, LEGO® Clubleden! Hier is Kap’tein Max! Vorige week liet één van de schrijvers van de LEGO Club me een exclusief voorproefje zien van een LEGO video game die binnenkort uitkomt. Ik wist eerst niet goed waar we heen moesten, want we hadden alleen maar een kaart van de stad Londen met een grote “X” erop. Maar toen begon ik het te begrijpen! We gingen op bezoek bij mijn goede vriend Jonathan Smith van “TT games”, voor een supergeheim voorproefje van de nieuwe LEGO Pirates of the Caribbean videogame! Volgende halte: . . Disney!

Het was heel spannend om in de ‘Pirates of the Caribbean’ werkplaats binnen te komen. De hele ruimte was ingericht als een piratenkasteel en de tafel zag eruit als een schatkaart!

Jonathan zat klaar om me een voorproefje van het spel te laten zien, met allerlei coole cheatcodes en sluipweggetjes. Nadat we de game gespeeld hadden mocht ik wat vragen stellen.

Jonathan, wat is er allemaal nieuw aan deze LEGO video game?
Heb je alle andere games al geprobeerd? Je bent misschien een echte kenner, Max?

Een kenner!?? Tja.. eh...? Jazeker!
OK, dan. Nou, deze game heeft weer alles wat je ervan verwacht: leuke minifiguren, geweldige gameplay en de mogelijkheid voor samenwerken met drop-in, drop-out. . . we hebben gewerkt met 70 figuren uit alle vier films. Door van figuur te wisselen en al hun speciale vaardigheden te gebruiken kom je verder. Er zijn nieuwe manieren van vechten. De piraten improviseren en maken verrassende bewegingen, schermen, bewegen atletisch en nemen risico's. . . ze kunnen nu ook klimmen, op planken lopen en gevaarlijke posities innemen - allemaal nieuw.

. . Rijd je nu op een varken??
Ja. We hebben de game door kinderen laten testen, en in plaats van alle andere coole functies te gebruiken, reden ze bijna een half uur op de varkens rond. Dat hadden we niet verwacht – maar zulke gekke dingen maken de game juist extra leuk. Hier zie je Will, uit de eerste film. . .

Zo te zien kan hij niet zo goed vechten als Jack!
Will is heel sterk met zijn zwaard, maar Jack heeft coolere wapens en hij maakt meer onverwachte bewegingen. Ik geloof dat ik het zelf van Jack verlies! OK, hier zie je de Flying Dutchman uit de tweede film, met allerlei bovennatuurlijke effecten. Dit is de vader van Will. Hij kan in het schip verdwijnen en er ergens anders weer uit te voorschijn komen. . .

Plons, klots. krak, boem…!! . .

. . Gaat het, Jonathan?
We zijn nog niet helemaal klaar met alle geluidseffecten. Er komt nog een heleboel geplons en geklater bij. Dit is het eiland Pelegosto waar je in bottenkooien overheen kunt rollen. Hier klim ik tegen een muur op – als een echte, gevaarlijke piraat. Alleen echte piraten zouden dit in hun hoofd halen. Hier maak ik er een puinhoop van. . . het slopen van dingen is een deel van de pret.

Maar hoe komen jullie in de juiste stemming voor “Pirates of the Caribbean”? Hebben jullie piratenkleding aan? Slingeren jullie rond aan touwen? Roepen jullie de hele tijd ”Aaarrgh!”? Soms wel, ja. . . Als ik om me heen kijk, moet ik toegeven dat het team er best ‘piraatachtig’ uitziet. . .

Hoe was het om met Jack Sparrow te werken? Kwam hij vaak te laat? Was hij vaak ziek? Of hadden jullie ruzie?
Nee, Jack is een echte professional. Hij deed echt enorm zijn best. Jack is een beetje... onberekenbaar als piraat – maar als acteur is hij heel betrouwbaar. Hij neemt zijn werk heel serieus.

En die vreemde, beetje scheve manier van lopen van hem?
Daar hebben we hard aan gewerkt. Om dat loopje goed na te doen, het goed te animeren, dat was echt een hele kunst. Daar is jaren oefening voor nodig.

Niemand heeft de nieuwe film nog gezien – maar kun je dan eigenlijk wel de game op die film baseren?
We hebben het draaiboek gezien en een paar voorlopige scènes. En Jerry Bruckheimher – de producer van de film – heeft de game gespeeld. Ian McShane, die de rol van Zwartbaard speelt in ‘On Stranger Shores’, vond het geweldig. Als we minifiguren maken van acteurs, zijn ze er vaak meteen heel positief over.

Hé, wat is dat in je hand?
Dat is de Nintendo 3DS versie. Kijk maar!

Wauw! Ik ben een grote 3D fan – en hiervoor hoef je geen speciale bril op te zetten! Dat is echt te gek! Je bent Kapitein Jack Sparrow, maar in 3D!
Goed hè? Je kunt ‘Streetpass’ gebruiken om duels uit te vechten met een vriend die de game ook heeft, nieuwe bewegingen vinden en met je figuur lopen om naar een hoger level te komen. . .

Maar toen was het interview voorbij! Ik hees het anker en zette koers naar mijn thuishaven, om de landrotten daar te laten zien naar welke rijke buit ze binnenkort op jacht konden gaan!

. . Wat dat betekent? Oh sorry. Ik bedoel, “Ik ging terug naar het LEGO Clubhuis met een paar screenshots, om al mijn collega’s de nieuwe game te laten zien, die ze over een maand kunnen spelen!”

Bron: LEGOCLub.nl

Lees ook:

Pirates of the Caribbean komt ook naar de 3DS (05-03-2011)

Pirates of the Caribbean game trailer (06-02-2011)

Disney bevestigd Pirates of the Caribbean! (21-11-2010)

Pirates of the Caribbean game trailer (06-02-2011)

Jack Sparrow van LEGO (06-02-2011)

Pirates of the caribbean foto's high resolution (02-02-2011)

LEGO Pirates of the Caribbean (26-01-2011)

Nieuwe sets mei 2011: Pirates of the Caribbean (28-12-2010)

Pirates of the Caribbean komt in mei 2011! (15-12-2010)