17  Augustus 2008

LEGO Collector: onze mening...

Billund - De Duitse uitgeverij Fantasia Verlag (http://www.fantasia-design.de/shop/index.php?cPath=32) heeft een prachtige primeur. Dit bedrijf geeft namelijk de eerste LEGO verzamel catalogus uit. Hierin vind de LEGO fan ruim 6000 LEGO sets die de afgelopen 50 jaar door LEGO zijn geproduceerd. Wij kochten een LEGO Collector Premium editie en geven onze mening.

Als je het boek ontvangt zit het in een kartonnen verpakking samen met drie leuke LEGO extra's: een ''gouden" LEGO steen met de opdruk 1958 - 2008, een gele LEGO steen met de opdruk LEGO Fan en aan de andere kant: Anno 1958, en tenslotte nog een LEGO minifiguur met het 50years logo op de buik. Dat zijn allemaal leuke items. Het premium boek heeft een harde kaft in tegenstelling tot de hardcover van de gewone editie.

 

De bladzijden zijn erg dun, dat moet ook wel, er zitten heel wat bladzijden in. Er komen hierdoor wel snel vouwen en scheurtjes in het papier als je er te 'hard' mee omgaat. Als je het boek opent zie je eerst een voorwoord in het Engels en Duits. Het boek is bilanguaal, wat betekent dat het twee talig is. Het boek is in het Engels en in het Duits.

 

Na een voorwoord en een inleiding kom je bij een paar pagina's met daarop de LEGO logo's door de jaren heen. Erg leuk om die in boekvorm terug te zien! Daarna volgt een uitleg over hoe het boek is ingedeeld en hoe je de tabel onder elke set moet lezen. En dan begint het boek!

 

Het moet gezegd worden: het is een mooi boek, met veel afbeeldingen. Zelfs alle sets die zijn uitgegeven voor andere bedrijven staan er in, met een afbeelding. Wat ons tegen valt is dat er in het begin van het boek wel erg vaak dit plaatje boven de tabel staat:

 

Zelfs bij sets waarvan toch echt wel een afbeelding te vinden is na het invullen van een zoekbewerking op Google of via Peeron! Dat vinden we erg jammer, het is namelijk een uniek boekwerk, dat vast erg veel tijd in beslag heeft genomen om te ontwerpen, met een paar uurtjes extra was het echt compleet geweest.

 

Voor de rest een zeer mooi boekwerk, waar menig LEGO fan naar hartelust enkele uren in kan lezen en kan doorbalderen. Ook erg leuk is het laatste gedeelte van het boek: daarin staan bijna alle sleutelhangers die LEGO heeft uitgegeven.

Al met al is het boek de moeite waard! Als je het geld er voor over hebt is de hardcover te koop voor 22,90 en de premium edition voor 39,90.

Er komt nog 5,00 bij voor de verzending.