17 Juli 2008

LEGO Groep verandert productie opzet

 

De LEGO Groep kondigt aan dat het de production opzet gaat veranderen. Terwijl ze zich houdt aan de succesvolle strategie van het plaatsen van productie centra in de buurt van de grootste markten in centraal Europa en de VS, heeft de LEGO Groep besloten om een grotere en internationale productieplaats, dit houdt in dat de groep de overeenkomst met Flextronics gedurende 2009 zal beďndigen.

De LEGO Group en Flextronics hebben nu bijna drie jaar samengewerkt, binnen een co-operatie, en beide partijen hebben veel geleerd over het gebruik van bronnen, merken en het sneller op de markt brengen van nieuwe producten. Maar gedurende het laatste jaar werd duidelijk voor beide partijen dat het veel logischer was dat de LEGO Groep haar eigen fabricage wereldwijd zou regelen.

De LEGO Groep en Flextronics hebben besloten dat de LEGO Groep de LEGO productie zal overnemen in Juárez, Mexico en Nyíregyháza, Hongarije.
Met betrekking tot de fabriek in Nyíregyháza, is de LEGO Groep aan het onderhandelen met Flextronics om zowel de fabriek als de mensen over te nemen. Deze onderhandelingen moeten eind juli afgesloten zijn. De productie in Juárez zal gedurende het eerste kwartaal van 2009 worden verplaatst naar een nieuwe plek in Monterrey, Mexico, en de fabriek zal in het tweede kwartaal van 2009 operationeel zijn.

Executive Vice President die is belast met de werelwijde productie van LEGO, Iqbal Padda:
“We hebben een intensieve en zeer waardevolle gesprekken met Flextronics gehad over het verplaatsen van de grootste delen van onze productie. Zoals verwacht was het een zeer gecompliceerde samenwerking, maar gaandeweg het proces hebben we onze hoge kwaliteits eisen behaald. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat het optimaler werkt als de LEGO Groep zelf weer haar productie regelt. Door deze beslissing kunnen we sneller produceren en zal ook de ontwikkeling van nieuwe sets, sneller gaan. Ook kunnen we dan gemakkelijker onze hoge kwaliteit waarborgen."

De LEGO Groep heeft verder nog eigen fabrieken in Billund, Denemarken, en Kladno, Tjechië, en werkt samen met andere speelgoedmakers in Polen, Hungarije en China. Na de veranderingen in de productie heeft de LEGO Groep ongeveer 6.500 medewerkers.