Billund (Denemarken) - Lekker op de grond spelen met LEGO om hele dorpen te bouwen, de stoerste auto’s in elkaar te zetten of de mooiste gebouwen te maken. Wie deed het als kind niet?

Het enige nadeel was dat jij (of je moeder) altijd wel een keer op een blokje LEGO stond en het vervolgens uitgilde van de pijn. De dame in het volgende filmpje vindt dat totaal niet erg, die loopt maar al te graag op LEGO.

Christina Stephens is ergotherapeut en klinisch onderzoeker, en verloor haar onderbeen tijdens een ongeluk. Nadat een collega grapte dat ze een prothese van LEGO moest maken ging ze thuis aan de slag met twee bakken LEGO. En zo geschiedde: de allereerste LEGO-prothese.

Christina Stephens, een onderzoekster die werk verricht naar de veiligheid van klinische testen, onderging eerder dit jaar een beenamputatie. Positivisme kan vaak een goed medicijn zijn, en dat lijkt Christina in overvloed te hebben. Zo bouwde ze een wel heel speciale prothese voor haar linkerbeen, dat onder haar knie werd geamputeerd.

'Iemand in mijn onderzoekslab grapte dat ik misschien eens een prothese uit LEGO blokjes kon maken', aldus Christina. De vrouw haalde dan maar haar oude speelgoed boven, en begon te bouwen. 'Probeer dit alsjeblieft niet thuis, ik wil niet dat jullie door mij vallen. Soms moet je gewoon eens dwaas kunnen doen.'