19 september 2015
FIRST LEGO League Regionale Kick-off in Groningen.
Groningen (Groningen) - Op dinsdag 25 augustus vond om 18.00 uur de (inter)nationale kick-off plaats van het FLL TRASH TREK seizoen op www.firstlegoleague.nl. Tijdens de kick-off is bekend gemaakt welke challenge de teams moeten gaan aanpakken binnen het thema Trash Trek (afval).

Het seizoen is nu officieel begonnen en de missies zijn bekend. De Hanzehogeschool, regiopartner voor Friesland, Groningen en Drenthe-Noord heeft dit jaar voor het eerst een regionale kick-off georganiseerd. Een middag voor docenten, ouders en leerlingen. De teams uit de drie noordelijke provincies konden zich aanmelden voor deze dag, die werd gehouden op de Hanzehogeschool op het Zernike complex in Groningen.

Natuurlijk werden de bezoekers eerst van harte welkom geheten door mevrouw Annette Doornkamp, de regiovertegenwoordiger van de FIRST LEGO League. De regionale kick-off begon met een gastlezing "Wat is afval?" van de heer H.G. Bos, directeur van Virol B.V. in Scheemda. De lezing werd bijgewoond door meer dan 200 leerlingen en hun coaches.

Vervolgens kon worden meegedaan aan twee workshoprondes waarin de volgende workshops werden aangeboden: Programmeren van de EV3 (voor beginners), Programmeren van de EV3 (voor gevorderden), strategische ontwerpen, presentatie technieken en bespreking missies. (De onderstaande foto's zijn genomen tijdens de eerste workshop ronde tijdens de workshop strategische ontwerpen.)

De FIRST LEGO League is in 82 landen ter wereld uitgegroeid tot een ware happening. Teams bestaande uit scholieren in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar krijgen de opdracht een robot te bouwen van LEGO MINDSTORMS®, deze te programmeren en hiermee missies uit te voeren. Ook moeten ze een project realiseren en presenteren aan een deskundige jury. Dit jaar staan de missies en het project in het teken van het afval. Hoe de missies er precies uit gaan zien, werd 25 augustus op de website bekend gemaakt. Teams die nog mee willen doen aan de FIRST LEGO League kunnen zich tot en met 30 september inschrijven via de website www.firstlegoleague.nl.

 

Lees ook:

FIRST LEGO League Trash Trek van start! (01-09-2016)

Steeds meer data First LEGO League regiofinales bekend (21-07-2015)

Data en plaatsen First LEGO League regiofinales langzamerhand bekend (08-07-2015)

Universiteit van Twente wil Europese finale First LEGO League huisvesten (07-07-2015)

Thema FIRST LEGO League 2015-2016 is bekend! (08-02-2015)