12 maart 2014
LEGO Hobbyist bouwt treinremise.

Billund (Denemarken) - Maurice Brouns stuurde ons foto's van zijn eigen creatie (MOC). Het is een remise die hij heeft gebouwd. Maurice kreeg het LEGO virus weer te pakken toen zijn beide dochters van LEGO Duplo over gingen naar de kleine LEGO blokjes. In eerste instantie bouwde Maurice alle oude LEGO waar hij zelf vroeger mee had gespeeld weer op tot een stad. Maar de dames kregen gaande weg steeds meer nieuwe LEGO setjes op verjaardagen en dergelijke. Omdat Maurice zelf een oude LEGO trein had (nummer 181) wilden de kinderen ook graag een nieuwe LEGO trein. En die kwam er: de 9738 LEGO rode passagierstrein. Intussen is de collectie treinen al aardig uitgebreid: 7898 De groene vrachttrein,  7897 De witte passagierstrein, 7939 De gele vrachttrein, 4855 Spider-man 2 Spiderman's Train rescue, 10233 De horizon express10205 Zwarte trein met Tender.

 

Maurice raakte steeds meer in de ban van de LEGO treinen en keek op internet veel naar afbeeldingen wat anderen maken van LEGO en kwam op het idee om een remise te kopen (Eind 2012). Echter de enige remise die LEGO heeft uitgegeven is dan al niet meer te koop. Bij de aankoop van set 4856 Spiderman II Doc Ock’s Hideout, kwam het idee bij Maurice op om deze om te bouwen naar een remise. Deze set bestaat uit 481 lego stukjes. In deze remise zijn in totaal 3 sets verwerkt (dus in totaal 1443 onderdelen). Het heeft bijna een jaar geduurd om deze 3 sets aan te schaffen. Omdat de treinen nogal lang zijn is de remise ook nog een stuk langer gemaakt. In de remise zijn meer dan 2000 stukjes verwerkt. En de remise is eigenlijk nooit af: Maurice vindt altijd wel weer dingetjes die hij wil veranderen.

Het volgende project heeft zich inmiddels ook al aangediend: De LEGO winterhuisjes. Maurice wil een winterlandschap bouwen met de LEGO Kersttrein (10173). Ook deze is niet meer te koop. Deze maakt Maurice na. Hij hoopt aan het eind van het jaar het resultaat te laten zien.

 

Heb je net als Maurice ook een te gekke MOC gemaakt? Stuur ons enkele foto's en het verhaal achter het bouwwerk en wie weet sta jij de volgende keer met je bouwwerk op onze nieuwspagina!

 

Lees ook: