02 Maart 2011
College draagt (LEGO)steentje bij aan actie Eindhovense

Billund (Denemarken) - Het is oud nieuws, maar omdat we er nog niet over hebben bericht, en we het toch de moeite waard vinden, hierbij een bericht over Serious Request van eind 2010: 

Ook de gemeenteraad in Eindhoven weet wel ‘raad’ met Serious Request. Samen met de inwoners van de gemeente ‘bouwen’ ze mee aan de toekomst van Aids-wezen. Wie voor 1 euro een Lego-blokje koopt, ‘draagt een steentje bij’ aan de actie van de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven gaat de opbrengst verdubbelen van de verkoop van Legostenen door de gemeenteraad.
Naast het ondersteunen van het initiatief van de gemeenteraad, zijn verschillende college-leden actief geweest in de stad door acties te ondersteunen.

Draag je steentje bij

De Eindhovense gemeenteraad is een gezamenlijke actie 'draag je steentje bij' gestart om Serious Request te ondersteunen. Raadsleden verkopen op het 18 Septemberplein en op internet LEGO steentjes voor € 1,-. ter plekke wordt van de blokjes een weeshuis gebouwd. Op vrijdag 24 december wordt het weeshuis van LEGO en geld naar het Glazen huis gebracht.

Via eindhoven.komzelfinactie.nl/actie/draag-een-steentje-bij kun je ook je steentje bijdragen. Voor iedere via internet gedoneerde euro wordt op het 18 Septemberplein een steentje bijgebouwd.

Lees ook: