03 Februari 2008 (bon: Brabant Dagblad)

Meer ruimte voor Lego en Playmobil

door Kees Bechtold

Den Bosch - Vier vierkante meter bedroeg de oppervlakte van het 'magazijn' van 2T-Toys, toen Simone van Nuland ruim drie jaar geleden begon met de inkoop en verkoop van Lego-, Playmobil- en FisherPricespeelgoed via internet.

Simone van Nuland (rechts) en medewerkster Desiree Dijksterhuis tussen een voorraad Starwars van Lego. Foto Marc Bolsius


Tegenwoordig huurt ze 250 vierkante meter aan opslagruimte in een bedrijvencentrum in Den Bosch. Een gedeelte wordt per 1 februari showroom en kantoor.

De verkoop van speelgoed via internet is gegroeid van een paar dozen naar een omzet van tussen de zes en zeven ton dit jaar. "Elk jaar nog heeft de omzet zich verdubbeld", zegt Van Nuland, wier man Menno verantwoordelijk is voor de website.

Waar het zoeken naar goedkoper speelgoed niet toe kan leiden. "We wilden voor onze zonen Thygo en Thymen speelgoed goedkoper kopen dan in de winkel. Bovendien waren sommige artikelen in Nederland niet eens te koop.

Zo kwam ik via internet in Amerika terecht voor speelgoed van Imaginext (tegenwoordig FisherPrice). Om zoveel mogelijk korting te krijgen, heb ik 30 tot 40 dingen laten komen. Het meeste heb ik via internet weer verkocht."

Het idee voor de internetwinkels was geboren. "Qua assortiment zijn we nu de grootste Lego- en Playmobil internetwinkel van Nederland met ruim duizend artikelen. Ook items die in Nederland niet te koop zijn." Gemiddeld is het speelgoed bij 2T-Toys zo'n 10 tot 15 procent goedkoper dan in de winkel, aldus Van Nuland.

Het bedrijf telt inmiddels vier internetwinkels, waaronder Roljo.nl , de Osse internetwinkel voor Playmobil die Van Nuland in 2006 overnam. Met Happytoys.nl richt ze zich speciaal op het bedrijfsleven.

"Zo hebben we voor Scania 400 huisjes van Lego gemaakt waarop een drukker teksten plakte met kreten voor teambuilding. "

Met Shop4Lego.com wil Van Nuland internationaal Lego gaan verkopen. "Binnenkort hebben we een Duits en een Engelse site. We wilden het ook in het Turks gaan doen, maar dan komt er zoveel werk bij. Eerst wil ik de showroom op orde hebben."

Het verschil met Lego in de winkels is dat 2T-Toys ook Lego verkoopt dat in Nederland niet verkrijgbaar is of al uit de collectie is genomen. "Van Indiana Jones bijvoorbeeld neemt Lego Nederland maar vier van de zes dozen in het assortiment op. Sponge Bob-Lego is hier helemaal niet verkrijgbaar. We halen spullen uit AustraliŽ en Singapore, maar ook uit Duitsland. Door de jaren heen en via klanten heb ik die contacten opgebouwd."

Van Nuland is inmiddels zo bekend in het wereldje dat ze per dag 100 mailtjes zegt te krijgen. "We hebben nu een aanvraag liggen uit Ierland. Er worden vanuit de VS cadeautjes besteld die we in Nederland moeten afleveren. We hebben in Madrid geleverd en in Engeland bevoorraden we een winkel."

Daarnaast komen er overal vandaan mensen bij haar langs. "Er komt een Belg anderhalf uur hier naartoe rijden, speciaal voor Star Wars."