10 November  2007

LEGO brandweerkazerne Speelgoed van het jaar categorie 8+!

 

In de categorie 6 tot 12 jaar is de brandweerkazerne 7945 de winnaar.

 

Een brandweerkazerne in twee etages met garages, allerlei accessoires en een enorme brandweerwagen met een ladder die maar liefst 39 cm uitgeschoven kan worden.

 

 

Ca. 64,99
Lego

 

 


 

De LEGO Technic bulldozer 8275 was genomineerd als speelgoed van het jaar in de categorie 12+. Het spel Anubis is hier de winnaar geworden.

 

 

Met ťťn druk op de knop kunnen alle functies worden geactiveerd: de zuigers bewegen, hij kan 360ļ om zín eigen as draaien en met de grondbreker en de laadschop kan het zwaarste graafwerk worden verricht.

 

Ca. Ä 149,99
Lego

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Waarom een verkiezing

Het is niet eenvoudig om bijvoorbeeld als (groot)ouder een goed stukje speelgoed te kopen. Ieder jaar komen vele nieuwe items op de markt en dat maakt het er niet gemakkelijker op een weloverwogen keuze te maken. Hulp bij de keuze is dan ook gewenst. Dat is dan ook een belangrijke reden waarom ieder jaar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt gehouden.

 

Allerlei zaken kunnen worden overwogen bij de aanschaf van speelgoed: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Punten waar de vakjury nadrukkelijk aandacht aan besteedt.

 

Vakjury

Ieder jaar kiest een vakjury uit honderden artikelen in vijf leeftijdscategorieŽn steeds vijf stuks speelgoed. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: ďGenomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2007Ē.

 

LeeftijdscategorieŽn

De organisatie van de verkiezing heeft uitdrukkelijk gekozen voor een indeling van producten in leeftijdscategorieŽn. Een andere keuze maakt het er niet eenvoudiger op en heeft, net als  iedere keuze die wordt gemaakt, voor- en nadelen. Immers het beste spel van 2007 houdt geen rekening met het feit dat een spel voor een driejarige heel andere belangrijke attentiepunten heeft dan een spel voor een volwassene. Voor de consument is het handig: een artikel dat in een bepaalde categorie is genomineerd, is dus geschikt voor personen van die leeftijd. 

 

Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieŽn:

 

Baby en peuter 0-4 jaar

Kleuter 4-6 jaar

Junior 6-8 jaar

Tiener 8-12 jaar

12 +

 

Uiteindelijk bepaalt de consument

Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf september  te bewonderen op de website: www.speelgoedvanhetjaar.nl.  In alle speelgoedwinkels in Nederland en op de speelgoedafdelingen van de warenhuizen liggen flyers die oproepen tot deelname. Van half september tot en met eind oktober kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of  haar favoriete artikel en de rebus goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.