08 Mei 2008

Speelgoedmuseum had Miniland bijna de LEGO

informatiebordjes geschonken...

Het Speelgoedmuseum in Deventer heeft de afgelopen maanden in het teken gestaan van LEGO. Er werd een tentoonstelling gehouden die in het teken stond van 50 jaar LEGO in Nederland. Meer over deze tentoonstelling vind je hier: klik hier!

We hebben vroeg in april contact gezocht met het Speelgoedmuseum met de vraag of we de informatieschilden, die in het museum bij de diverse onderdelen van de tentoonstelling hingen, konden overnemen van het museum. We kregen al snel een positief antwoord terug: we konden de schilden na afloop van de tentoonstelling ophalen. Op 7 mei trokken we naar Deventer om de schilden op te halen. We ontmoetten daar de conservator en die meldde direct dat 'we' een probleem hadden: Het speelgoed museum had de schilden ook al aan iemand anders beloofd. Dus helaas voor ons: de schilden waren al meegenomen door die ander, en er was niets meer voor ons over. 

Het Speelgoedmuseum heeft zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken en stelde voor om de informatie die op de schilden stond digitaal aan te leveren, zodat we, indien we wensen de schilden zelf kunnen laten drukken. Dat vinden we een erg fijne oplossing, maar we hebben er ook wel een bittere smaak aan over gehouden, zijn we bijna voor niets afgereisd naar Deventer.

We hadden ook afgesproken dat Miniland de achtergrond van LEGO City kon overnemen voor een bepaald bedrag. Deze achtergrond was er gelukkig nog wel en die hebben we dan ook direct afgerekend en meegenomen.