12 September 2007

Zoek de 'gouden' LEGO steen in Zwolle!

 

Zwolle - LEGO bestaat dit jaar 50 jaar in Nederland. Om dit te vieren kunnen kinderen van ca. 7 t/m 12 jaar zelf de geheimen van Zwolle ontdekken tijdens een leuke en leerzame speurtocht. Tijdens het speuren gaan de deelnemers op zoek naar tien 'gouden' LEGO stenen, die verstopt zijn in etalages. Een unieke kans om gratis kaarten voor LEGO WORLD 2007 te winnen.

 

De speurtocht 'Zoek de gouden LEGO steen' start bij de VVV-winkel aan het Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat. Op alle LEGO stenen zijn letters verstopt, die samen tot een oplossing leiden. Door vragen te beantwoorden over leuke wetenswaardigheden leren de kinderen de stad goed kennen.

Speurtocht te downloaden vanaf 15 september

Vanaf 15 september is de speurtocht te downloaden op www.legoworld.nl, www.destentor.nl en www.vvvzwolle.nl. De speurtocht kan ook gratis afgehaald worden bij VVV Zwolle, Grote Kerkplein 15, ingang Sassenstraat, tel. 0900-1122375. De antwoorden en oplossingen kunnen ingestuurd worden vóór 18 oktober 2007. Winnaars ontvangen schriftelijk bericht.

LEGOWORLD is geopend van donderdag 18 oktober tot en met dinsdag 23 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaarten (á € 15,50/kinderen tot en met 2 jaar gratis) zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en beschikbaar via de speelgoedwinkels van Intertoys en via www.legoworld.nl.


Speurtocht 

‘ZOEK DE GOUDEN LEGO STEEN’

Ontdek de geheimen van Zwolle met deze spannende speurtocht…
…en win gratis kaarten voor LEGO WORLD!

 

Zwolle is een heel oude stad, sommige gebouwen zijn meer dan 500 jaar oud. Deze zijn gebouwd in de Middeleeuwen. Zwolle was toen lid van de Hanze, dit was een bond van handelssteden. Door de handel werd Zwolle heel rijk en konden er mooie kerken, huizen en andere gebouwen gebouwd worden. Sommige staan er nu nog, zodat het soms net is of je weer terug bent in de Middeleeuwen. 

Vandaag ga je door Zwolle speuren, daarbij moet je antwoorden geven op 10 vragen. De vragen gaan over LEGO, LEGO WORLD en over Zwolle. Bij elke vraag moet je ook op zoek gaan naar een grote gouden LEGO steen, die in etalages van winkels verstopt zijn. Op elke steen staat een letter en deze 10 letters samen vormen een woord, als je ze door elkaar gooit. Zet elke letter in het daarvoor bestemde hokje bij elke vraag. Dus bij elke vraag moet je het antwoord zoeken én de letter op de LEGO steen zoeken.

Klik hier om de speurtocht te downloaden.
Klik hier om de plattegrond van Zwolle te openen.


Voor het openen en uitprinten van de speurtocht heeft u Acrobat Reader nodig. Heeft u geen Acrobat Reader? Klik dan hier om dit programma te downloaden.

Als je de speurtocht gemaakt hebt stuur je een mail naar info@legoworld.nl met als onderwerp van je bericht: Zoek de Gouden LEGO Steen. Vermeld in het bericht alle antwoorden op de vragen en het woord dat gezocht wordt. Vergeet je naam en adresgegevens niet!

Veel speurplezier!