Er komt een nieuw LEGO Star Wars computerspel aan!

Ontwikkelaar Traveller’s Tales is bezig met LEGO Star Wars voor Playstation 2, Xbox,en PC. Amaze Entertainment is verantwoordelijk voor de GBA versie. LEGO Star Wars wordt een actie/avonturen spel waarin de speler de meest memorabele scènes uit The Phantom Menace, Attack of the Clones, en het aankomende Episode III: Revenge of the Sith zal naspelen.

De speler zal de rol aannemen van verschillende helden uit het Star Wars universum zoals Obi-Wan Kenobi, Yoda, en Anakin Skywalker. De speler zal het op moeten nemen tegen bekende Star Wars slechteriken zoals Darth Maul, Jango Fett en Count Dooku in de vorm van boss battles. Ook staan er verschillende voertuigen tot de beschikking waaronder Naboo Fighters, Pod Racers en Speeder Bikes.

Tijdens het spelen zullen meer karakters vrijgespeeld worden, inclusief de verschillende bazen, en zal er veel gewisseld moeten worden tussen de karakters om puzzels op te lossen. Ook is er een drop in drop out coöperatieve modus aanwezig wat inhoud dat de tweede speler wanneer het hem of haar belieft in of uit de actie kan stappen. Verder is er een free-play modus aanwezig waar verschillende scenario’s met vrijgespeelde karakters gespeelt kunnen worden. In totaal zijn er 30 karakters vrij te spelen. Het geluid van LEGO Star Wars wordt verzorgd door Skywalker Studios.

LEGO Star Wars staat gepland voor een lancering in april 2005 in Amerika en Europa.

Dit artikel is afkomstig van www.insidegamer.nl.
© 2005 Alle rechten voorbehouden