22 December 2009

Uitslag LEGO wedstrijd Thermen museum

Heerlen (Limburg) - De LEGO activiteit in het Thermenmuseum is tot een einde gekomen. Afgelopen weken zijn de foto’s van alle bouwwerken en de antwoorden op de City Lay Out prijsvraag bij ons binnengestroomd.

Wij hebben meer dan 500 ingezonden foto’s met zelfgemaakte badhuizen ontvangen en er zijn meer dan 1.000 reacties gekomen op de prijsvraag.

Prijsvraag City Lay Out
"Wat klopt er niet in de City Lay Out" was de gestelde prijsvraag. De bouwers van de vereniging "de Bouwsteen" hadden één "fout" bewust in de Lay Out geplaatst:
Twee dennenbomen achter de deuren van het witte hoge gebouw

Ongeveer 300 antwoorden waren goed. Uit alle goede antwoorden heeft de directeur van het Thermenmuseum een prijswinnaar geloot.

De winnaar van de prijsvraag is Colin Claessen. Gefeliciteerd met de prijs waarmee je jouw eigen verzameling LEGO kunt beginnen.

De prijs bestaat uit een oud en een nieuw artikel van LEGO. Het oude artikel is een Tipper Truck uit de 435 serie uitgegeven in 1975. Een echt collectersitem!
Het nieuwe artikel is de vliegende baron uit de 5928 serie uit 1998.

De troostprijs gaat naar Henny Vulling uit Venlo vanwege de originele inzending van haar antwoord.

Bouwwerken
Tussen alle foto’s van de LEGO bouwwerken zaten ontzettend mooie en knappe exemplaren. Het is jammer dat we niet iedereen een prijs kunnen geven want er is heel hard en veel gebouwd! De selectiecommissie (bestaande uit de directeur van het Thermenmuseum en leden van de vereniging “de bouwsteen”) heeft een keuze moeten maken.

We hebben de bouwwedstrijd verdeeld in 2 categorieën gebaseerd op leeftijd. De eerste categorie bestond uit de bouwwerken van alles LEGO bouwers tussen 0 en 7 jaar. De tweede categorie was voor alle oudere enthousiaste deelnemers.

Winnaars (leeftijd 0 – 7 jaar):
  • 1e plaats: Familie Schrader
  • 2e plaats: Yoeri Bruyns
  • 3e plaats: Rick Villevoye

Winnaars (ouder dan 7 jaar):
  • 1e plaats: Mike Vinju
  • 2e plaats: Familie van der Hoek
  • 3e plaats: Dolf en Jade Smits

De winnaars krijgen hun prijs thuisgestuurd.

We hopen dat jullie allemaal een hele leuke zomer hebben gehad en dat we jullie nog eens terug zullen zien in het Thermenmuseum.

Met vriendelijke groet,
Team Thermenmuseum

Lees ook:

LEGO in Thermenmuseum Heerlen (11-07-2009)