18 Augustus 2008

LEGO komt met nieuwe koppelingsmagneten in augustus 2008.
Billund - Vanwege een ongeval met speelgoed van een andere speelgoedproducent, verwacht de LEGO Groep dat er een verbod komt op speelgoed met kleine onderdelen die magneten bevatten in de VS en de EU in 2009. Als gevolg daarvan heeft de LEGO groep besloten te stoppen met het verkopen van producten die magneten bevatten.  Dit om te voldoen aan de nieuwe regels en als compromis voor de veiligheid van haar producten.

Dit besluit betreft voornamelijk 2 producten - de LEGO koelkast magneten en de LEGO trein magneet koppelingen.

De trein magneten zullen opnieuw worden ontworpen, zoals je kunt zien op de foto's. We verwachten dat de nieuwe magneten in de winkels liggen rond augustus. LEGO Trein sets verpakt vr augustus zullen de bestaande magneten nog bevatten. De nieuwe LEGO trein magneet elementen worden visueel verschillend van de bestaande trein magneet elementen, maar doordat de magneet kan draaien in de kunststof behuizing zal de koppeling net zo sterk worden als met gebruik van de oude elementen. De functie zal identiek zijn en volledig compatibel met de bestaande trein magneet elementen.

De LEGO koelkast magneten zullen ook opnieuw worden ontworpen en de nieuwe versie zal naar verwachting eind 2008 beschikbaar komen voor verkoop.

Zie ook: Nieuwe treinonderdelen (09-04-2008)