Sint Pancras/Boekelo (Noord-Holland/Overijssel) - Ook dit jaar wordt er een grote LEGO show gehouden bij Museum Buurt Spoorweg (MBS) in Boekelo. De stoomtrein exploitant zet de deuren van het museumdepot in Boekelo wagenwijd open voor een LEGO invasie, dit jaar grootser dan ooit met de enorme LEGOstad van de familie Klaver uit het Noord-Hollandse Sint Pancras als ware publiekstrekker.

Van dinsdag 30 juli tot en met donderdag 1 augustus 2013 vertoond LEGOstad Klaver een complete LEGOstad van bijna 40 vierkante meter waarin meer dan 1 miljoen LEGOsteentjes zijn verwerkt. Hoofdthema vormen de 23 treinen, uiteenlopend van passagierstreinen tot goederentreinen, welke hun weg vinden in en door de stad op diverse baanvakken. In de stad is ook een voetbalstadion gebouwd en een grote haven met vele schepen zorgt voor de aanvoer van goederen. Naast het bewonderen van deze grote stad kunnen de bezoekertjes ook als echte machinisten plaats nemen achter de bedieningspanelen van de treinen bij LEGOstad Klaver. Zelf een LEGO trein besturen is nog maar het begin van deze zien en doen LEGO Show bij de MBS.

Bouwen en kleuren
Zelf aan de slag met het vele LEGO kan ook. LEGOstad Klaver verzorgt ruim 40 kilo LEGO waarmee iedereen, van jong tot oud, zich mag uitleven. Dit jaar zijn er dagelijks mooie prijzen te winnen voor de beste en origineelste bouwer. Gerenommeerde LEGO webwinkels als A-Tembo (www.a-tembo.nl) en Fokkido (www.Fokkido.com) sponsoren deze kleurrijke wedstrijd. Je uitleven op een kleurplaat kan ook. De mooiste kunstwerkjes worden beloond met prijzen beschikbaar gesteld door de MBS en de LEGO webwinkel SinQel (www.SinQel.com).

Opbouwen is een uitdaging
Voordat de deuren van het museumdepot de eerste dag open gaan wordt er achter de schermen heel hard gewerkt aan de opbouw van de stad. De hele familie Klaver trekt anderhalve dag uit voor het set voor set opbouwen van de stad. Wegen en sporen worden stukje voor stukje aan elkaar geklikt naar het van te voren uitgedachte ontwerp. Alle details, zoals bomen, bloemetjes, verkeersborden en lantaarnpalen worden stuk voor stuk geplaatst. Een enorm karwei wat de vier familie leden als een geoliede machine telkens weer weten te volbrengen. Natuurlijk met in het achterhoofd het kleurrijke eindresultaat en de vele leuke reacties van het publiek.

MBS biedt warm welkom
De Museum Buurt Spoorweg Haaksbergen Boekelo (MBS) vormt voor het derde jaar het toneel voor de LEGO show. Het mooie aan deze locatie is de combinatie tussen een echte stoomtreinrit en zelf kunnen rijden met de LEGOtreinen van LEGOstad Klaver. Dit jaar is zelfs de dienstregeling van de stoomtrein aangepast om de vele reizigers optimaal te kunnen vervoeren naar het museumdepot in Boekelo waar de LEGO Show plaatsvindt. Naast de deelname van LEGOstad Klaver staan er ook verschillende andere exposanten met uiteenlopende LEGO creaties zoals nagebouwde NS-treinen, een complete Duplo wereld en een replica van het vroegere Land van Ooit in LEGO. Tijdens de LEGO show valt er dus genoeg te zien maar vooral ook te beleven! Meer informatie op www.LEGOstadklaver.tk