26 Maart 2008

LEGO Treinsysteem update.

LEGO heeft een laatste bericht uitgedaan aan de LEGO fans over het nieuwe Power Functions trein systeem:

Beste iedereen,

Zoals beloofd in de tweede aankondiging van 6 december 2007, zullen we de laatste informatie en besluiten geven met betrekking tot de ontwikkeling van een nieuw treinsysteem dat is gebaseerd op de LEGO Power Functions. 

We zijn nog bezig met de laatste details en doen nog veel tests met de nieuwe Power Functions elementen, desondanks willen we proberen wat meer details te geven. 

Allereerst - We zullen het railsysteem zoals het nu bestaat bij de RC treinen, niet veranderen. Dus je hoeft niet bang te zijn dat deze op termijn zal verdwijnen. 

Op het ontwerp van de oplaadbare batterij box hebben we wat concessies moeten doen, voor wat betreft grote en kracht. We hebben besloten dat het het beste is dat we een krachtige Lithium Polymeer batterij gaan gebruiken, de box zal 4 noppen breed, 4 noppen hoog en 8 noppen lang worden - deze zou in bijna alle treinen moeten passen. 
De al bestaande standaard LEGO transformator kan worden gebruikt om de batterij op te laden, of als krachtbron.  

De bestaande Power Functions RC Ontvanger bevat al ge´ntegreerde snelheid controle. Om deze te activeren zullen we een nieuwe RC handset ontwerpen met snelheid controle mogelijkheid inbegrepen. 

Alle hierboven vermelde nieuwe Trein gerelateerde Power Functions items en de batterij train motor (met de kruisassen en wielen) zullen verkrijgbaar zijn via LEGO Shop@Home voor de zomer van 2009.

We hebben in 2007 bijeenkomsten gehad met LEGO Volwassen Fans over de ontwikkelingen van de nieuwe elementen en het nieuwe treinsysteem. Hier kwamen zeer bruikbare tips uit, waar we zeker iets mee willen doen. We bedanken een ieder die heeft meegedacht en heeft meegeholpen aan het nieuwe systeem.

Dit is het laatste bericht dat we zullen uit doen met betrekking tot het nieuwe Power Functions trein systeem. Het systeem zal volledig werkend vanaf de zomer van 2009 verkrijgbaar zijn.

Tormod Askildsen, Hoofd LEGO Community Development