8 April 2004

Volvo XC90 nagebouwd van Lego

Hij is geheel van kunststof, heeft geen ramen en zal nooit een meter rijden: de eerste Volvo van LEGO-stenen is een feit. Het op ware grootte nagebouwde model van de Volvo XC90 is gebouwd om de recentelijk overeengekomen samenwerking tussen Volvo Cars en LEGOLAND California te illustreren.

De XC90 van LEGO bestaat uit bijna 400.000 legosteentjes en weegt ongeveer 1000 kilo. De knalblauwe LEGO-Volvo XC90 is gebouwd door de LEGO Master Model Builders. Gewoonlijk ontwerpen, bouwen en onderhouden zij de duizenden LEGO-modellen in het themapark LEGOLAND. De bouwwerkzaamheden aan de Volvo XC90 begonnen in januari dit jaar in het Amerikaanse hoofdkantoor van LEGO Systems. De auto krijgt uiteindelijk een plek in LEGOLAND California.

LEGOLAND California koos naar eigen zeggen bewust voor het merk Volvo als partner van het familiegerichte themapark, omdat Volvo's "bekend staan als zeer veilige auto's die ruim plaats bieden aan grote gezinnen". Het is de bedoeling van LEGOLAND California en Volvo om samen de 1,3 miljoen jaarlijkse bezoekers extra bewust te maken van veiligheid in het verkeer. De van LEGO-stenen gebouwde Volvo XC90 krijgt daarom een prominente plek bij de hoofdingang van het park, om te benadrukken dat zowel Volvo als LEGO veiligheid en familie centraal stellen.